Beşiktaş Bedelsiz Oyunculara Yöneliyor

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Bedelsiz Oyunculara Yöneliyor

Beşiktaş Bedelsiz Oyunculara Yöneliyor

Beşiktaş Bedelsiz Oyunculara Yöneliyor

Son 5 sezonda 1 kez şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, bu sezonlarda gerçekleşen transfer dönemlerinde yaptığı transferlerle dikkat çekti. 2019/20 sezonundan bu yana ortalama 3 oyuncuyu bedelsiz olarak kadrosuna katan siyah beyazlı ekip, geride kalan 5 sezonda toplam 16 oyuncu için herhangi bir bonservis bedeli ödemedi.

Bu dönemde sezon başı ortalama 12 transfer yapan Beşiktaş; Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Önder Karaveli, Valerien Ismael ve Şenol Güneş olmak üzere toplam 5 farklı teknik direktörle çalıştı.

Son 5 Yılın En Pahalı Transferi Adem Ljajic Oldu

2019/20 sezonuna Abdullah Avcı ile başlayan Beşiktaş, son 5 yılda yaptığı en pahalı transfere de bu dönemde imza attırdı. Torino’dan Adem Ljajic’i kadrosuna katan siyah beyazlılar, toplam 6.5 milyon € bonservis bedeli ödedi.

Llajic’in yanında Georges-Kevin N’Koudou, Tyler Boyd ve Douglas gibi isimleri de kadrosuna katan ekip, Abdullah Avcı ile uyum sağlayamadı. Abdullah Avcı sonrasında Sergen Yalçın siyah beyazlıların yeni teknik direktörü olurken sezonu 3. sırada bitiren Beşiktaş, böylelikle şampiyonluk yoluna da girdi.

Bedelsiz Transferler Şampiyonluğu Getirdi

Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük koltuğuna oturduğu sezonda Vincent Aboubakar, Gökhan Töre, Josef de Souza, Welinton ve Fabrice N’Sakala’yı bedelsiz olarak kadrosuna katıp Rachid Ghezzal’ı kiralayan Beşiktaş, sadece Atakan Üner için 150 bin € ödedi.

Aboubakar’ın 15 gol ve 5 asist ile oynadığı şampiyonluk sezonunda yapılan diğer transferler de büyük bir efor ortaya koydu ve takımı mutlu sona ulaştırdı.

Beşiktaş, ayrıca şampiyon olduğu 2020/21 sezonu ile 2021/22 sezonunu bonservis bedeli kazanarak herhangi bir satış yapmadan tamamladı.

Son İki Sezonda Bilanço Negatif

Beşiktaş, 22/23 sezonunda genç yeteneği Emirhan İlkkan’ı 4.9 milyon €’ya Torino’ya satsa da siyah beyazlılar, son iki sezondur negatif bir bilanço ile ilerliyor.

22/23 sezonunda Gedson Fernandes (6 milyon €), Valentin Rosier (4.8 milyon €) ve Jackson Muleka (3.3 milyon €) gibi dikkate değer oyuncuları kadrosuna katan Beşiktaş, geride bıraktığımız sezonu -15.5 milyon € transfer bilançosuyla kapattı.

23/24 sezonunda sezona Şenol Güneş ile başlayan ekip, içinde bulunduğumuz transfer döneminde ise -13.5 milyon € transfer bilançosu yaptı. Bir süredir oyuncu satmakta zorlanan siyah beyazlılar, 23/24 sezonu öncesinde sadece Al-Sadd’a transfer olan Romain Saiss’ten 2.5 milyon € bonservis geliri edinebildi.

Milot Rashica (5.25 milyon €), Bakhtiyar Zaynutdinov (4.50 milyon €), Jean Onana (4.04 milyon €), Arthur Masuaku (2 milyon €) ve Emrecan Bulut (211 bin €) için bonservis bedeli ödeyen Beşiktaş, yine bedelsiz transfer çözümüne giderek Alex-Oxlade Chamberlain, Ante Rebic ve Daniel Amartey’i de kadrosuna kattı.