Beşiktaş Adana Demirspor Deplasmanında 4 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Adana Demirspor Deplasmanında 4 Golle Kazandı

Beşiktaş Adana Demirspor Deplasmanında 4 Golle Kazandı

Beşiktaş Adana Demirspor Deplasmanında 4 Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 35.haftası, merakla beklenen bir karşılaşmaya sahne oldu. Adana Demirspor ve Beşiktaş, Adana’da karşı karşıya geldi.

Bol pozisyonlu geçmesi beklenen maç, futbolseverlerin beklentilerinin altında kalmadı ve yüksek tempoya sahne oldu.

Maçın ilk devresinde Younes Belhanda ve Vincent Aboubakar, takımları adına birer gol atarak devreye 1-1’lik skorla girilmesini sağladı.

İkinci yarıda rakibine üstünlük kuran Beşiktaş; Gedson Fernandes, Cenk Tosun ve Aboubakar’ın (2) golleriyle maçı 4-1 kazandı.

Bu sonuçla birlikte Adana Demirspor, Süper Lig’de 2022/23 sezonunda ilk kez iç sahada bir maç kaybetmiş oldu.

Siyah beyazlılar 74 puana yükseldi ve 2 maç fazlasıyla ikincilik koltuğuna oturdu. Adana temsilcisi ise 63 puanda ve 4.sırada kaldı.

“Hak Ettiğimiz Bir Galibiyetti”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşma sonrası "Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Hataları ve eksikleri ile irdelenmesi gerekiyor. Bu iyi oyunun üzerine ne koyabiliriz o önemli. Hepsine teşekkür ederim, 4-1 iyi bir sonuçtu." diyerek takımının oynadığı futbolu övdü.

Ayrıca takım ile taraftarlar arasındaki bağa değinen Şenol Güneş, bu desteğin her daim devam etmesini istediğini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Sevgiye, sevgiyle cevap vermek gerekiyor. Taraftar bizi seviyor. Umarım bu sevgi, sonuçlar ne olursa olsun hep devam eder. Şu an sonuçlar iyi gidiyor, oyuncular da bunun kıymetini bilip oynamalı. Taraftar, onlardan güzel şeyler bekliyor." şeklinde konuştu.

“Kulübümüz ve Oyuncularımız İçin Tarihi Bir Sonuç”

Adana Demirspor Yardımcı Antrenörü Daniele Russo, maçın ardından ligi dördüncü sırada bitirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi:

"Dördüncülüğü garantilediğimiz bir hafta oldu. Kulübümüz ve oyuncularımız için tarihi bir sonuç. Futbolcularımızın hepsini tebrik ettik. Çünkü onların sayesinde çok tarihi bir sonuca vardık ve baktığınızda hak ettiğimiz bir sonuçtu. Dördüncülüğü garantilememiz çok önemliydi."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maça Beşikaş’ın golcüleri damga vurdu. Vincent Aboubakar, bugün attığı 2 golle Süper Lig’de çıktığı son 10 maçta 12 gole ulaştı.

Cenk Tosun ise attığı golle birlikte kariyerinde 32 farklı Süper Lig takımına gol atmış oldu ve Burak Yılmaz’a ait olan en fazla takıma karşı gol atma rekorunu egale etti.