Beşiktaş 3 Maç Sonra Galip Geldi

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş 3 Maç Sonra Galip Geldi

Beşiktaş 3 Maç Sonra Galip Geldi

Beşiktaş 3 Maç Sonra Galip Geldi

Süper Lig’in 9’uncu haftasında Bitexen Giresunspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini Tayyip Talha Sanuç’un 34’üncü dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Böylece Giresun deplasmanında 3 puan alan Beşiktaş, Süper Lig’de 3 haftanın ardından galip geldi ve 9 hafta sonunda puanını 18’e yükseltti.

Maçta Bitexen Giresunspor’un Oğulcan Çağlayan ile attığı 1 gol ofsayt sebebiyle iptal edilirken Beşiktaş ise ilk yarıda 1 penaltı kaçırdı.

Bitexen Giresunspor, Süper Lig’de üst üste 5’inci maçını da puan kaybıyla tamamladı.

“1 Puan Kazanabilirdik”

Karşılaşma sonrasında maçı değerlendiren Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, Çotanak Stadyumu’nun zemininin kendilerini etkilediğini belirterek buna rağmen 1 puan alabileceklerini söyledi. Hakan Keleş:

 "Kazanacak bir oyun oynamadık. Pas hatalarımız da var ama bunun zeminden kaynaklandığını düşünüyorum. Rakibimiz güçlü bir takım, mücadele ettik, kazanmak istiyorduk ama üzüntülüyüz. 1 puan da kazanabilirdik, o da VAR'dan döndü."

“Rakip Değil Zemin Zorladı”

Beşiktaş Teknik Direktör Valerien Ismael de tıpkı Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş gibi Çotanak Stadyumu’nun zemininden şikayetçiydi.

Maçı zor olarak değerlendiren Fransız çalıştırıcı, bu zorluğun sebebi olarak zemini gösterdi. Valerien Ismael yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

"Zor bir maçtı ama rakipten dolayı değil, zeminden kaynaklı. Daha da fazla gol atmamız gerekiyordu. Daha kolay olabilirdi. Saiss'in bir sakatlığı oldu, Emrecan girdi, o da sakatlandı.”

"Emrecan'ın sakatlığı işimizi çok zorlaştırdı. Sakat sakat oynadı. 1 kişi eksik oynadık diyebilirim. Bu noktada gösterdiği mantalite bizim için çok kıymetli."

“Bu durumdan dolayı son anlarda zorluk yaşadık. İki stoperimizin sakatlanması, başka bir futbolcu için şans doğuracak. Sakatlananların yerine oyuncu koyacak kalitemiz ve kadro derinliğimiz var. Özellikle stoper pozisyonunda bu derinlikten bahsedebiliriz."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş deplasmanda tek golle kazandı

Beşiktaş’ın deplasmanda 1-0 kazandığı maçta siyah beyazlı ekip adına galibiyeti getiren golü atan Tayyip Talha Sanuç, performansıyla karşılaşmanın en öne çıkan isimlerinden oldu.

Bitexen Giresunspor’da ise kaleci Onurcan Piri, özellikle ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla farkın açılmasını engelledi. Onurcan Piri, aynı zamanda Weghorst’un penaltı vuruşunu da kurtarmayı başardı.