Beşiktaş 1 Puanı Cenk Tosun ile Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş 1 Puanı Cenk Tosun ile Aldı

Beşiktaş 1 Puanı Cenk Tosun ile Aldı

Beşiktaş 1 Puanı Cenk Tosun ile Aldı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ilk maçında Belçika’da Club Brugge’e konuk oldu.

77’nci dakikada Hans Vanaken’in attığı golle 1-0 geriye düşen temsilcimiz, 88’de Aboubakar’ın asistinde Cenk Tosun’un kaydettiği golle maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, bu skorla 2017/18 sezonundan sonra Avrupa’da ilk kez bir grup aşamasına deplasmanda puan alarak başladı.

“Öyle Oynamak Zorunda Kaldık”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 1-1 biten Club Brugge maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine rakibini oyun yapısını bildiklerini belirterek başlayan tecrübeli çalıştırıcı, “Rakibimizin gücünü ve oyun şeklini biliyorduk. Özellikle kanatlardan çok hızlı ataklar yapıyorlardı. Hücum zenginliği çok fazla olan bir takım.” dedi.

Şenol Güneş, Belçika temsilcisinin özellikle ilk 15 dakika kendilerini zorladığını söylerken “Oyun başında daha önde baskı yapmak istedik ama bizi kendi sahamızda zorladılar. Üst üste kornerler oldu ve biraz panikledik 15 dakika. Sonrasında oyuna ortak olduk ve oyun kontrolünü elimize geçirdik. Ancak hücumda eksik kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Oyun belli bölümde git-gel oldu. Saha avantajını ve oyun gücünü kullanarak bizden daha üstün oynadılar. En azından beraberliğe taşımak istediğimiz bir maçtı. Bizim oyuncularımızın hepsi elinden gelen gayreti gösterdi, savaştılar.” diyen Şenol Güneş, kendi stratejileri olmamasına karşın savunma ağırlıkla oynamak zorunda kaldıklarını söyledi:

“Rakibin ev sahibi avantajı ve oyun gücüne karşı en azından beraberlik almak için savunma ağırlıklı oynamaya çalıştık. Bizim oyun felsefemizde bu fazla olan bir şey değil ama öyle oynamak zorunda kaldık.”

“Mert Günok’un Ayağına Sağlık”

Karşılaşmada siyah beyazlı temsilcimize 1 puanı getiren golü atan Cenk Tosun, maç sonu açıklamasında performansıyla fark yaratan Mert Günok’a değindi:

“Bütün takımın ayağına sağlık. En başta Mert Günok’un ayağına sağlık. Belki en iyi oynadığımız maç değildi ama iyi savaştığımız bir maçtı.”

Club Brugge karşısında yaptığı 8 kurtarışla UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ilk haftanın en çok kurtarış yapan kalecisi olmayı başaran Mert Günok ise oynadıkları futboldan memnun olmadıklarını vurguladı.

Mert Günok, “Takım olarak çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Oyunun bazı anlarında kontrolü tamamen kaybettik. Bu zor deplasmanda en azından 1 puanı alabildik diyoruz. Tabii ki mutlu değiliz, galibiyetle başlamak isterdik.” sözleriyle maçı değerlendirdi.