Berlin’de Yıllar Sonra Gelen Tarihi Zafer

ANA SAYFAHABERLER → Berlin’de Yıllar Sonra Gelen Tarihi Zafer

Berlin’de Yıllar Sonra Gelen Tarihi Zafer

Berlin’de Yıllar Sonra Gelen Tarihi Zafer

Türkiye, Berlin’de oynanan hazırlık karşılaşmasında Almanya’yı 3-2 mağlup etti. A Milli Takım’a galibiyeti getiren goller; Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı’dan geldi. Almanya’nın gollerini ise Kai Havertz ve Niclas Füllkrug attı.

Türkiye, tam 18 yıl sonra (Ekim 2005, 2-1) Almanya’yı yine bir özel maçta mağlup ederken 72 yıl sonra ise deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Vincenzo Montella ise Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın başındaki üçüncü maçını da galibiyetle tamamladı. Türkiye, 21 Kasım Salı günü EURO 2024 Elemeleri’ndeki son maçında Galler deplasmanına çıkacak.

“Yüzyıllardır Türk Milletinde Öne Çıkan Bir Ruh”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 3-2’lik Almanya galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, “Böyle bir galibiyet aldığımız için gerçekten gurur duyuyorum.” diyerek başlayan Montella, “Baktığınızda Almanya topraklarında 72 yıldır kazanamıyorduk. 18 yıldır da onları yenemiyorduk. O yüzden kazandığımız için çok gururluyum. Sanki kendi evimizde gibi oynadık. Taraftarlarımıza bu destek için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu maçın ardından vakit kaybetmeden Galler karşılaşmasının hazırlıklarına odaklanacaklarının altını çizen İtalyan çalıştırıcı, takımın taşıdığı ruha da geniş bir yer ayırdı:

“Bütün detaylara baktığınızda en önemlisi futbolcuların ruhlarına dokunabilmek. Bizim futbolcularımız, sahaya çıktıklarında Türk milletinin ruhuna sahip. Bu sadece milli takımla alakalı değil. Bu, yüzyıllardan beri Türk milletinde öne çıkan bir ruhtur. Bunu sahada onların sayesinde gösterebiliyoruz. Hem çok çalışıyoruz hem takım bu çalışmaları çok iyi uyguluyor. Kendi milli duygularını sahaya yansıtabilen bir grubumuz var. Mesela ilk yarıda çok erken bir gol yedik ancak sahada hiçbir zaman pes etmeyen bir ruh var. Bizim çocukların hepsinde bu var.”

“Teknik ve taktik anlamda her şeyi görebilen futbolculara sahibiz. Biz de bunları, onların sayesinde sahaya yansıtabiliyoruz. Asıl fark yaratan unsur, takımdaki milliyetçilik ruhu. Bizim çocuklar hata yaptıklarında bile ruhlarıyla kendilerini ön plana çıkarabiliyorlar. Bu, büyük bir detay. Gerçekten çok gurur duyuyorum. Hala gelişime çok açık bir futbolcu grubuna sahibiz.”