Bayern Münih’in Thomas Tuchel Hamlesi

ANA SAYFAHABERLER → Bayern Münih’in Thomas Tuchel Hamlesi

Bayern Münih’in Thomas Tuchel Hamlesi

Bayern Münih’in Thomas Tuchel Hamlesi

Bayern Münih, 24 Mart günü tüm futbol dünyasında yankı uyandıracak bir teknik direktör değişimine gitti.

Bundesliga’da Borussia Dortmund’un 1 puanla arkasında ikinci sırada olan Bayern, teknik direktörü Julian Nagelsmann ile yollarını ayırarak yerine Thomas Tuchel’i getirdi.

Geçtiğimiz sezonun başında göreve gelen Nagelsmann, Bavyera ekibinde 1 Bundesliga ve 2 Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 8 maçta 8 galibiyet alan Bayern Münih, Son 16 turunda PSG’yi saf dışı bırakmıştı.

Ancak Bayern Münih yönetimi, takımın istikrarsızlığından endişe ettiklerini söyleyerek 35 yaşındaki Julian Nagelsmann’ı görevden aldı.

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Kahn, "Dünya Kupası'ndan sonra daha az başarılıydık. Performanstaki büyük dalgalanmalar, bu sezonki ve geleceğe yönelik hedeflerimiz için şüphe uyandırdı. Bu yüzden harekete geçtik." diyerek değişimin sebebini açıkladı.

Julian Nagelsmann, Bayern Münih kariyerinde 84 maçta 60 galibiyet, 14 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı.

“Her Kupayı Kazanabiliriz”

Yeni Teknik Direktör Thomas Tuchel, Bayern Münih’e imza attığı törende konuştu.

Görevi kabul etmesindeki en önemli faktörün zorluk olduğunu söyleyen 49 yaşındaki isim, "İlk görüşmemiz salı akşamı oldu. Meydan okumanın büyüklüğü, görevi kabul etmemdeki en önemli faktör oldu." dedi.

Tuchel; ilk maçının Dortmund’a karşı olduğu konusunda, "Daha zor bir başlangıç olamazdı. Maçın önemi, Dortmund'un performansı sebebiyle yükseldi. Bayern'de, her zaman kazanmak zorundasınız." ifadelerini kullandı.

Son olarak takımının kadrosunu öven Alman teknik direktör, "Premier League, Avrupa'daki en zor lig. Bayern'in kadrosu, kalite ve derinlik olarak Premier League'i kazanabilecek seviyede. Bu kadroyla her kupa için mücadele edebiliriz." şeklinde konuştu.