Başakşehir ve Sivasspor UEFA Konferans Ligi’nde Sahneye Çıkıyor

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir ve Sivasspor UEFA Konferans Ligi’nde Sahneye Çıkıyor

Başakşehir ve Sivasspor UEFA Konferans Ligi’nde Sahneye Çıkıyor

Başakşehir ve Sivasspor UEFA Konferans Ligi’nde Sahneye Çıkıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, 13 Ekim Perşembe günü rakipleriyle gruplarının dördüncü maçlarında karşı karşıya gelecekler.

19:45 seansında Medipol Başakşehir, İstanbul’da Letonya temsilcisi Rigas FS’yi konuk edecek.

Saatler 22:00’ı gösterdiğinde ise Demir Grup Sivasspor, Kosova temsilcisi Balkani’nin karşısında çıkacak.

Başakşehir Lider Çıkmak İstiyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu’nda 7 puanla liderliğini sürdüren Medipol Başakşehir, gruptan çıkma adına kritik maçta Rigas FS’yi konuk etmeye hazırlanıyor.

Mücadele öncesinde basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, maçın önemine değinirken şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'daki konumumuzu netleştirecek ve son 16'ya kalma adına çok önemli bir maç. Kazanmak istiyoruz. Kazanabilecek gücümüz de var. Kendi oyununu bağlı yönlerini biliyoruz. İlk maçtan da çıkaracağımız tecrübeler var. Yarın kazanıp, gruptaki yerimizi çok daha sağlam hale getirmek istiyoruz."

Takımının durumundan oldukça memnun olduğunu belirten teknik direktör Belözoğlu, takımının şu ana kadar yaptığı maçlarda oyunu yönlendirdiğini ve bunun kendilerine başarı getireceğine inandığını belirtti:

"Riga maçı dahil, 38'inci saniyede net karşı karşıya pozisyonumuz var. Puan kayıpları olacak, kaybedeceğimiz maçlar olacak. İnandığımız oyuna, bugüne kadar bu başarıya getiren oyun sarılmaya devam edeceğiz. İyi bir oyuncu grubu var. Kendi içimizde değerlendirmeler yaptığımızda, çok doğru yolda ilerleyen bir takımımız var. Yarın deplasmandaki maç benzeri olacak ama skor farklı olacak. Gruptan birinci çıkmak isteyen bir ekibiz. Bunu da başaracak gücümüz var"

Sivasspor Dengeyi Bozmak İçin Sahaya Çıkacak

Sivasspor, Avrupa arenasında 26. maçına çıkacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde G Grubu’nda yer alan temsilcimiz Demir Grup Sivasspor ise deplasmanda Kosova temsilcisi Balkani’ye konuk oluyor.

3 maç sonunda tüm takımların 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile yer aldığı UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu’nda, aynı zamanda bütün takımların 0 averajı bulunuyor.

Oldukça dengeli olan gruptan çıkmak isteyen Demir Grup Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay maç öncesi açıklamalarıyla bu isteğini belirtti. Rıza Çalımbay, Balkani mücadelesinden önce şöyle konuştu:

"İlk yarısı Sivas'ta bitmişti maçın, ikinci yarısını da burada oynayacağız. Buradaki amacımız kazanmak. Başka bir düşüncemiz yok ama kolay bir maç olmayacağını biliyoruz. Zorlu bir maç olacak. Eğer geçen lig maçında oynadığımız gibi disiplinli oyundan kopmazsak, gelen pozisyonları çok iyi şekilde değerlendirirsek orada yediğimiz goller gibi goller yemezsek buradan biz istediğimiz şekilde ayrılabiliriz.”

Basın toplantısında Kosova temsilcisi Balkani’nin mütevazi yapısına karşın ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, rakip hakkında övgü dolu sözler söyledi:

“Ballkani takımını küçük görmek veyahut zayıf takım demek doğru bir şey değil. Orada maç başlamadan önce de söyledim. Buranın şampiyon takımı şu anda da ligde gayet iyi giden bir takım."