Başakşehir Trabzonspor’u 3 Golle Mağlup Etti

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Trabzonspor’u 3 Golle Mağlup Etti

Başakşehir Trabzonspor’u 3 Golle Mağlup Etti

Başakşehir Trabzonspor’u 3 Golle Mağlup Etti

Medipol Başakşehir ve Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 38’inci haftasında karşı karşıya geldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan sezonun son hafta mücadelesinde kazanan taraf ev sahibi Medipol Başakşehir oldu. Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun öğrencileri; Deniz Türüç, Eren Elmalı (kk) ve Lucas Lima’nın attığı gollerle mücadeleyi 3-1 galip tamamladı.

Konuk ekip Trabzonspor’un maçtaki tek golü ise, Edin Visca’dan geldi. Edin Visca, 62’nci dakikada eski takımının filelerini havalandırdı.

Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nu 62 puanla beşinci sırada tamamlamayı garantiledi.

Trabzonspor ise 57 puanla İstanbul temsilcisinin bir basamak aşağısında altıncı sırada yer aldı.

“10 Puan Daha Toplayabilirdik”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 3-1’lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

İlk olarak geride kalan sezonu kendileri adına değerlendiren Belözoğlu, “Kendi adımıza ligi değerlendirmemiz gerekirse rahatlıkla 10 puan daha toplayabilirdik. Çok maç oynadık. Ne yazık ki yaşanan büyük felaketten etkilenen takımlardan biri biz olduk. Ara verildi, oyuncularım motive olamadı. Bizim de hatalarımız oldu. Oyuncu performansları, teknik direktör performansları bunda etkili oldu diye düşünüyorum. Bu sezon kim ne kadar süre almışsa hepsine teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştı.” diye konuştu.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe’yi de değerlendiren Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Galatasaray şampiyon oldu, onları tebrik ediyorum. Bence Fenerbahçe de iyi bir sezon geçirdi. Puan ortalamasına baktığınızda büyük maçlar haricinde bence ortalamaları çok iyiydi.” dedi.

Pazar günü oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası hakkında da konuşan 42 yaşındaki çalıştırıcı, “Avrupa kupalarına kalmak için kupayı kazanmak istiyoruz. Eğer kupayı kazanırsak mükemmel bir sezon finali yapmış olacağız. Hak edenin kazanacağı bir final olsun. Benim için de kolay olmayacak. Ben Fenerbahçe’yi çok sevdim ve hep hayatımın en önemli yerinde hissettim. Ancak pazar günü kulübüm için kazanmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Gayet İyi Bir Maç Çıkardık”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, maç sonunda yaptığı açıklamada mağlubiyete rağmen takımının iyi bir performans gösterdiğini söyledi.

Hırvat teknik direktör, “Biz kendi adımıza gayet iyi bir maç çıkardık, gayet iyi bir mücadele verdik. 80. dakikaya kadar iki tarafa da gidebilecek açık bir maç vardı aslında.” dedi.

Medipol Başakşehir karşısında birçok eksikleri olduğunu belirten Bjelica, özellikle genç oyuncularının performansından memnun olduğunun altını çizdi:

“Bizimle olmayan yaklaşık 13 oyuncumuz bugün bizimle değillerdi. Birçok genç oyuncumuz vardı. Onların mücadelelerinden dolayı hem mutlu hem de gururlu hissediyorum.”

Takımla geçirdiği 45 günlük süreci değerlendiren Nenad Bjelica, “Sezon başında konulan hedeflerin tamamının neredeyse kaybedildiği bir dönemde böylesine bir takımı devralmak kolay değil. Bizim için de kolay olmadı. Ancak geldiğimiz ilk andan itibaren hedefimiz daha iyi bir enerji ortaya koyabilmekti. İlk birkaç maç hariç bunu yapabildiğimizi düşünüyorum ben. Hem fizik hem teknik hem de taktik açıdan takımın daha iyi bir duruş gösterdiğini söyleyebilirim. 45 günlük süreçte çıkardığımız işten gurur duyuyorum. Bu süreçte takımı tanıma fırsatı bulduk ve ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Medipol Başakşehir’in Trabzonspor’u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada Başakşehir adına 1’er gol atan Deniz Türüç ve Lucas Lima, turuncu lacivertliler adına günün dikkat çeken isimleri arasındalardı.

Öte yandan Trabzonspor’da ise Edin Visca, maç boyunca gösterdiği iyi performansı bir de golle süslemesine karşın takımının puan almasını sağlayamadı.