Başakşehir Grubu Lider Tamamladı

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Grubu Lider Tamamladı

Başakşehir Grubu Lider Tamamladı

Başakşehir Grubu Lider Tamamladı

UEFA Konferans Ligi’nin son haftasında Medipol Başakşehir evinde İskoçya’nın Hearts takımını ağırladı.

Henüz 4.dakikada Youssouf Ndayishimiye’nin attığı golle öne geçen temsilcimiz, ilk yarı bitmeden Serdar Gürler ile farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Emre Belözoğlu’nun ekibi, Berkay Özcan’ın kaydettiği golle skoru 3-0’a getirdi. 90.dakikada Nathaniel Atkinson’un attığı gol ise skoru belirledi.

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Başakşehir, grupta puanını 13 yaptı ve lider olarak gruptan çıktı. Gruptan çıkmayı başaran diğer takım ise Fiorentina oldu.

“Çeyrek Finale Kalacak Gücümüz Var”

Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Belözoğlu, "Tüm futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 12. maçımızı oynadık. Çok değerli işler yaptılar. Buraya gelene kadar gruptaki maçlarda herkes elinden geleni yaptı. Böyle bir oyuncu grubunun teknik direktörlüğünü yapmak çok keyifli. Beraber gelişiyoruz, öğreniyoruz. Aynı zamanda ülkemize de katkı sağlamak oyun anlamında değerli işler yaptı arkadaşlar. Mutluyuz. Bunu hep beraber yaptık. Hep beraber başardık. İnşallah yolun devamında finaller, çeyrek finaller yaşarız. İlk hedefimizi başardık" diyerek sözlerine başladı.

"Hayatımın merkezine futbolu koydum. Futbolculuğumda da böyleydi, kazanmayı hep sevdim kaybetmeyi sevmedim. Teknik direktörlükte de böyle bir kariyerim olsun istiyorum. Hep berber çalışıyoruz. Bu oyuncularla kazanılacak maçlar var, kupalar var. Hiçbir teknik direktör tek başına bir şeyi başaramaz. En iyi teknik direktör de olsanız yüzde 20'si 30'u sizde bitiyor. Geri kalan yüzde 60-70 oyuncularda. Benim için de çok büyük artı oldu mesleki anlamda. Baktığınızda bir seneyi geçtik. Onların arasında olmak çok keyifli ve gurur verici. Hep beraber başardık. En büyük pay sahibi oyuncularım" ifadelerini kullanan genç teknik direktör, turnuvadaki hedeflerine de değindi.

Belözoğlu, “Çeyrek final hedefimiz. 4-3 takım olarak değerlendirmiyoruz. Çeyrek finale kalacak gücümüz olduğunu düşünüyorum. Rakip kim olursa olsun iyi hazırlanırsak her takımla kafa kafaya oynayacak gücümüz var. Bunu inşallah Avrupa'da devam ettirir ülkemize puanlar kazandırmayı sürdürürüz" şeklinde konuştu.

Son olarak ligdeki gidişatı da değerlendiren Emre Belözoğlu, "Başarının sınırı yok. Başarıyı kendinize hedef belirleyip, sınır göremezsiniz. Takım olarak da bireysel olarak da olmaz. Bizim önceki hedefimiz 16 idi şimdi çeyrek finale kalmak. Ligde Başakşehir'in her zaman amacı Avrupa'ya kalmak oldu. Biz en üstte kalıp, büyüklerle yarışıp kendi oyun gücümüzle onlarla sahanın içinde mücadele edebileceğimizi göstermeye devam edeceğiz. Ligde de iyi ilerliyoruz. Hedeflerim her maçı kazanmak için oynamak" diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada Medipol Başakşehir baştan sona üstün bir futbol sergilerken Youssouf Ndayishimiye attığı golle dikkat çekti.

Bir savunmacı olarak bilinen Youssouf Ndayishimiye, attığı bu gol ile bu sezonki 6.golünü kaydetti. Burundili futbolcunun bir de asisti bulunuyor.