Başakşehir Galibiyetle Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Galibiyetle Döndü

Başakşehir Galibiyetle Döndü

Başakşehir Galibiyetle Döndü

HangiKredi Ümraniyespor ve Medipol Başakşehir, Dünya Kupası arası sonrasında Süper Lig’in ilk maçında karşı karşıya geldi.

15. hafta mücadelesinde Başakşehir, rakibini 3-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Turuncu lacivertli ekibin golleri 2. dakikada Danijel Aleksic, 57. dakikada Serdar Gürler ve 90+3. dakikada Youssouf Ndayishimiye’den gelirken ev sahibi ekibin tek golünü ise 17. Dakikada Umut Nayir kaydetti.

Bu sonuçla beraber HangiKredi Ümraniyespor 7 puanda kalırken Medipol Başakşehir ise puanını 27’ye yükseltti.

“Hak Ettiğimiz Bir Galibiyet Aldık”

Maçın ardından Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, “Ümraniyespor’un oynadığı oyununun karşılığını ligde puansal anlamda aldığını düşünmüyorum. Kupada ve ligde kazandılar. Burası kolay bir deplasman değildi. Galatasaray maçı sonrasında bu galibiyete ihtiyacımız vardı."dedi.

Takımının ikinci yarıda gösterdiği performansı analiz eden Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Belözoğlu, "İkinci yarıda topu hızlandırdık ve yön değiştirdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Futbol her anına iyi odaklanmanız gereken bir oyun. Çalıştığımız yerden golü yedik. Kazandığımız için mutluyuz. Kulübümüzün ve oyuncu kalitemizin farkındayız." diye konuştu.

Emre Belözoğlu, kendisi ve takımı hakkındaki eleştirileri de yanıtladı:

"Takıma geldiğim günden itibaren insanlar yakaladığımız başarıdan rahatsız oluyor herhalde. 50 günlük arada bizi biraz yıprattılar. Ben buna alışığım ancak oyuncu grubumuzda alışık olmayan oyuncular var tabi. Yıllarca bize atılan taşlarla mücadele edip o taşlardan kendi kalemizi inşa ettik. Biz inşallah yolumuza tüm kulvarlarda devam edeceğiz.” 

“Topun Bizde Olduğu Bölümleri İyi Oynadık”

Alınan mağlubiyet sonrasında açıklamalarda bulunan HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, “Birbirinden farklı iki yarı vardı. Başakşehir’i tebrik ediyorum. Oyun gücü ve oyuncu gücü olan bir takım. Maça mağlup da başlasak toparlanmayı bildik. Topun bizde olduğu bölümleri iyi oynadık ancak değerlendiremedik. Başakşehir topun onlarda olduğu bölümü iyi oynadı, biz ise kazandığımız topları değerlendiremedik. İkinci yarı iki takım da fazla pozisyona giremedi. İyi bir takıma karşı kaybettik. Ankaragücü maçı hazırlıklarına yarın itibari ile başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Medipol Başakşehir’in HangiKredi Ümraniyespor’u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada Serdar Gürler sergilediği performansla ön plana çıktı.

Takımının ilk gölünde de pay sahibi olan Gürler, 1 de gol kaydederek galibiyetin mimarlarından oldu.

Ev sahibi ekibin tek golüne imza atan Umut Nayir ise takımının gol yollarındaki öne çıkan oyuncusu durumundaydı.