Başakşehir – Galatasaray Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir – Galatasaray Maç Önü Notları

Başakşehir – Galatasaray Maç Önü Notları

Başakşehir – Galatasaray Maç Önü Notları

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’e verilecek olan Dünya Kupası arası öncesinde sahasında Galatasaray’ı konuk edecek.

Bu akşam saat 20:00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda başlayacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek.

Ev sahibi Medipol Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu, Galatasaray karşısında sakatlıkları devam eden Mesut Özil’den yararlanamayacak.

Galatasaray’da ise Yusuf Demir, Leo Dubois ve Mathias Ross’un devam eden sakatlıkları sebebiyle maç kadrosunda olmaları beklenmiyor.

Galatasaray Araya Moralli Girmek İstiyor

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 2 maçta İstanbul temsilcileriyle karşılaşan Galatasaray, bu mücadelelerden 2 galibiyet almayı başardı.

Sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz hafta Beşiktaş’a karşı oynadığı derbi maçta sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılırken bir önceki haftada ise Vava Cars Fatih Karagümrük’ü 0-2 mağlup etmişti.

Bu sonuçlarla birlikte Spor Toto Süper Lig’de 14’üncü haftaya 24 puanla 3.sırada giren Okan Buruk’un öğrencileri, lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5’te tuttu.

Tıpkı kendisi gibi bu sezon 24 puan toplayan Medipol Başakşehir karşısında oynadığı son 4 maçta mağlubiyet almayan Sarı-kırmızılılar, son 9 maçta ise rakibine sadece 1 kez yenildi. Galatasaray, bu mağlubiyeti 2019 yılında, Okan Buruk’un Medipol Başakşehir teknik direktörü olduğu dönemde aldı.

Galatasaray, bu akşam Medipol Başakşehir’i mağlup etmesi halinde İstanbul takımlarına karşı 1960’tan sonra ilk kez üst üste 5 maçtan galibiyetle ayrılmış olacak.

Başakşehir Son Nefeste Puanı Kurtardı

Dünya Kupası arası öncesinde sahasında Galatasaray’ı ağırlamaya hazırlanan Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’de bu sezonun ilk 12 haftasında rakibi gibi 24 puan toplasa da özellikle ligin son 5 haftalık periyodunda istikrarsız bir grafik çizdi.

Bu süreçte Demir Grup Sivasspor ve Fenerbahçe’ye mağlup olan, İstanbulspor ve Bitexen Giresunspor’u ise yenmeyi başaran teknik direktör Emre Belözoğlu’nun öğrencileri geçtiğimiz hafta ise Atakaş Hatayspor deplasmanında Serdar Gürler’in son anlarda attığı golle 1 puan almıştı.

Spor Toto Süper Lig’de evinde oynadığı 11 maçta 8 galibiyet alan Medipol Başakşehir, bu süreçte yalnızca 1 kez mağlup oldu.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi Medipol Başakşehir’de Youssouf Ndayishimiye, bu sezon savunmaya olduğu kadar hücuma verdiği katkıyla da dikkat çekti. Ndayishimiye, attığı 3 golle takımının sezonun bu bölümüne kadarki süreçteki en golcü ismi oldu.

Diğer yandan Galatasaray’da ise geçtiğimiz hafta derbiyi 2 golle tamamlayan Mauro Icardi, zorlu 90 dakika öncesinde Okan Buruk’un en büyük hücum kozu olarak öne çıktı.