Başakşehir Galatasaray’ı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Galatasaray’ı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

Başakşehir Galatasaray’ı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

Başakşehir Galatasaray’ı Eleyerek Yarı Finale Çıktı

Galatasaray ve Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Toplam 5 gole sahne olan karşılaşmada perdeyi Szysz açtı. Bu gole Kaan Ayhan’ın kornerden bulduğu golle yanıt veren Galatasaray, 30.dakikada bu kez Aleksic’in attığı golle geri düştü.

Soyunma odasına 1-2 geride giren sarı kırmızılı ekip, beraberliği 51.dakikada Mauro Icardi’nin golüyle yakaladı.

Bu gol, Galatasaray’ın Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bulduğu 600. gol olarak tarihe geçti.

2-2 devam eden karşılaşmada son sözü ise perdeyi açan Szysz söyledi. Takımını 66.dakikada öne geçiren Polonyalı oyuncu, karşılaşmanın skorunu belirledi.

Medipol Başakşehir, bu galibiyetle birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finalde MKE Ankaragücü’nün rakibi oldu.

“Çok Demokratik Bir Ortamda Değiliz”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonunda karşılaşmayı değerlendirdi.

Medipol Başakşehir’in alışılagelmiş oyun biçimini değiştirdiğini belirten Buruk, iki takımın da kazanmak için sahaya çıktığını söyledi:

“Maçın büyük bölümünde kazanmak için oynadık. Kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Başakşehir bugün normal oyununun dışında direkt hücumu tercih etti. Uzun toplarla, direkt toplarla kalemize gelmeye çalıştılar.”

Rakiplerini galibiyet için tebrik eden Okan Buruk, buna karşın kendi takımının oyunun içinde daha fazla olduğunun altını çizdi.

Yeni kurallar nedeniyle hakem kararları hakkında konuşmaktan çekindiğini belirten Galatasaray Teknik Direktörü, “İki tane direkten dönen top, iki tane sayılmayan gol. Tabii penaltı pozisyonları vardı. Bunlarla ilgili konuşamıyoruz. Penaltı olup olmadığını söylesek bile disiplin kuruluna sevk ediliyoruz yeni kurallar gereği. Çok demokratik bir ortamda değiliz.” diye konuştu.

Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmelerinin ardından ana hedeflerinin lig olduğunu söylerken kendilerine karşı yapılan hakem hatalarının oyuncularını etkilediğini belirterek, “Oyuncularımın kafasında son haftalarda yaşadığımız bu hatalar yer alıyor. Onunla ilgili korkuları var.” dedi.

“Emre Hoca Takımdan Özür Diledi”

Galatasaray’ı 3-2 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen Medipol Başakşehir’de ise teknik direktör Emre Belözoğlu kırmızı kart gördüğü için maçı, yardımcı antrenör Erdinç Sözer değerlendirdi:

“Galatasaray’ın stadında çok güzel bir atmosferde çok önemli bir maç oynadık bugün. Çok güzel bir galibiyetle yarı finale çıkmayı başardık. İki takımı da tebrik etmek lazım.”

Tarafların güzel bir mücadele verdiğinin altını çizen Erdinç Sözer, “İki taraf da kazanmak istedi, çok güzel mücadele verdi. Sonuçta biz galip olarak çıkıyoruz.” diye konuştu.

Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun kırmızı kart gördüğü için oyuncularından özür dilediğini anlatan Sözer, "Emre hoca takımdan özür diledi. Takımı sahada yalnız bıraktığı için. Camiamızı tebrik etmek gerekiyor." sözleriyle soyunma odasında yaşananları aktardı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadelede 2 gol atan Patryk Szysz, Medipol Başakşehir adına karşılaşmanın en öne çıkan oyuncusu oldu ve takımını yarı finale taşıdı.

Galatasaray’da ise 1 gol ve 1 asist ile oynayan Mauro Icardi’nin performansı galibiyet ve tur için yeterli olmadı.