Başakşehir Evinde Galip

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Evinde Galip

Başakşehir Evinde Galip

Başakşehir Evinde Galip

Spor Toto Süper Lig’in 10.haftasında Medipol Başakşehir, evinde İstanbulspor’u konuk etti.

Youssouf Ndayishimiye’nin her iki yarıda attığı birer golle maçı 2-0 kazanan Başakşehir, ligde puanını 20’ye yükseltti.

İstanbulspor ise bu mağlubiyetin ardından 8 puanda kaldı.

“Sivas Maçından Ders Çıkardık”

Medipol Başakşehir, sahasında İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu maç sonunda basın toplantısında konuştu.

Belözoğlu, maç hakkında; "Bugün kazanmak önemliydi. Geçen hafta içeride oynadığımız Sivas maçından ders çıkardığımızı gösterdik. İki gün önce önemli bir maç oynamamıza rağmen ilk yarı, istediğimiz tempoda gitti. İkinci yarı ufak tefek yorgunluklar oldu. Oyuncu kalitesi bizim kalitemizin altında olmasına rağmen organizasyonu yüksek bir takıma karşı oynadık. Osman hocayı tebrik ediyorum. Onlar da bu ligde önemli işler yapacak diye düşünüyorum. İlk yarıdaki oyunu, ikinci yarıda parça parça oynasak da onların da bizim gibi pas hafızası olan bir takım olduğunu bildiğimizden baskıyı doğru yerlerde yaptık. İlk yarıda çok daha net bir skor elde edebilirdik. Bunu beceremedik. İkinci yarıda maça ortak oldukları anlar oldu, o arada çalıştığımız organizasyondan bir gol attık. Mutluyum, kazanmak güzel, yolumuza devam ediyoruz. Bu sene 19. maçı oynadık, 13. galibiyeti aldık, yalnızca tek mağlubiyet yaşadık. Kolay rakamlar değil." yorumlarını yaptı.

Genç teknik direktör, haftaya deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçı hakkında; "Fenerbahçe, ligin kendi sahasında bir karakteri olan ve bunu rakibe dikte etmeye çalışan bir takım. Onların oyuncu kalitesi çok yüksek. İki takım için de zor bir maç olacak. Biz kendi oyunumuzu oynamaya, kazanmak için oynamaya devam edeceğiz, rakip kim olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz. Bizi ve Fenerbahçe'yi zor bir maç bekliyor." şeklinde konuştu.

Osman Zeki Korkmaz: “Başakşehir Kazanmayı Hak Etti”

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz maç sonrasında açıklamalarda bulundu.

Korkmaz, maç hakkında; "Başakşehir başından sonuna hak ettiği bir galibiyet aldı. Ligin set hücumu en kuvvetli takımına karşı, oyun setinde ve maçın her anında savunma motivasyonumuzun üst düzey olması gerekti. Başakşehir’e karşı, topu sadece rakibe bırakarak, savunma yaparak maçı bitiremezsiniz. Hücum sonlandırmanız gerekir, ilk yarı bunu çok iyi yapamadık. İlk yarı 50’nin üzerinde top kaybı yaptık. Bu kadar fazla tercih hatası yaptığımız yerde Başakşehir ilk yarı bizim hücum yapma motivasyonumuzu aşağıya çekti.” yorumlarında bulundu.

Maç öncesi yaptıkları çalışmaların isabetli olduğunu ifade eden Korkmaz, “Önde baskı yapacaklarını tahmin ediyorduk, doğru pas bağlantısı yaparsak daha iyi başlarız dedik ve daha iyi başladık. Ancak duran toptan ikinci golü yedik, güzel bir organizasyondu ancak engelleyebilirdik. Başakşehir’i tebrik ediyorum. Özellikle ilk yarı çok basit toplar kaybettik. Daha hızlı oynamamız gerekiyor. Emre hocaya ve Başakşehir’e ligde ve Avrupa’da başarılar diliyorum." dedi.

Öne Çıkanlar

Başakşehir’de Youssouf Ndayishimiye iki gol birden atarak maçın yıldızı oldu.

Burundili stoperin attığı ikinci golün asistini, savunmadaki partneri Leo Duarte yaptı.