Başakşehir Başkentte Finale Yükseldi

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Başkentte Finale Yükseldi

Başakşehir Başkentte Finale Yükseldi

Başakşehir Başkentte Finale Yükseldi

MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 1-0’ın rövanşında Ankara Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İlk maçı 1-0 kazanan rakibi karşısında rövanş maçının 11. dakikasında Ali Sowe ile öne geçen MKE Ankaragücü, ilk yarıyı da bu skorla tamamladı.

Konuk Medipol Başakşehir ise ikinci yarının 61. dakikasında Serdar Gürler ile maçtaki beraberliği yakalayarak tur için avantajlı konuma geçti.

Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun öğrencileri avantajlarını maçın son dakikasına kadar taşırken sahneye çıkan Chatzigiovanis, attığı ev sahibi ekip lehine golle skoru 2-1’e getirerek maçı uzatmaya götürdü.

Uzatma dakikalarının 97. dakikasında MKE Ankaragücü savunmacısı, aynı pozisyonda üst üste sarı kartlar görerek takımını yalnız bıraktı.

Kalan bölümü 10 kişi sürdüren MKE Ankaragücü karşısında aradığı golü 111’de bulan Medipol Başakşehir, Caner Erkin’in ortasında Keny’nin attığı golle skoru 2-2’ye getirdi.

Medipol Başakşehir bu sonuçla finale yükseldi ve finalde, dün oynanan maçta Demir Grup Sivasspor’u eleyen Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

“Ekmek Yediğim Yere Her Zaman Karşılığını Verdim”

2-2’lik beraberliğin ardından Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen Medipol Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğu, sözlerine teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu vurgulayarak başladı.

“Teknik direktörlük zor bir meslek, futbolculuk çok daha kolay. Sorumluluk var, müdahale edebileceğiniz ölçüde saha içine müdahale edebiliyorsunuz.” diyen Belözoğlu, bu değerlendirmesinin ardından maçla ilgili konuştu.

Emre Belözoğlu, daha iyi olan tarafın kendileri olduğunu söyleyerek “Tolunay hocayı tebrik ediyorum. Bugün bence onlar da bizim kadar maçı hak edip, mücadele ettiler. 10 kişi kalmaları onlar adına talihsizlikti. Fakat biz ne zaman golü yedik, o zaman oyuna çok rahat ortak oldu. Hatta daha üstün oynayan taraftık.” dedi.

Takımının bu sezon çok fazla maç oynadığını hatırlatan Belözoğlu, “Oyunun git gelleri var ve bunların bizde oluşturmuş olduğu kaygılar var. Bunun sebebinin de yüksek sayıda maç oynamış olmamız olduğunu düşünüyorum. Sezona başladığımızdan bugüne, bize katkı veren 7-8 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Bazıları benim isteğim doğrultusunda ayrıldı, bazıları gitmek durumunda kaldılar. Eksiklere rağmen oyuncularım mücadele edip Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kaldılar. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. İnşallah biz kupayı kazanıp Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu; daha önce futbolcu, sportif direktör ve teknik direktör olarak çalıştığı Fenerbahçe ile finalde karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine sarı lacivertli kulübün kendisi için çok özel olduğundan bahsetti:

“Benim için çok güzel duygular barındıran bir maç olacak. Kendimi hep Fenerbahçeli Emre olarak hissettim, orada çok güzel günler geçirdim. Şampiyonluklar, kupalar kazandım. En zor günlerde Fenerbahçe’nin içinde oldum. Üzüntülerim çok ama çok oldu. Yaşadığım süreçleri hep iyi hatıralarla hatırlıyorum, Fenerbahçe’yi hep kalbimin en güzel yerine koyarak hatırlıyorum. Ama biz finalde Fenerbahçe’yi yenip kupayı kazanmak istiyoruz. Güzel bir hatıra olacak benim için. O gün, nasıl ki futbolcuyken Başakşehir formasıyla elimden geleni yaptıysam teknik direktör olarak da aynısını yapmaya çalışacağım. Ben ekmek yediğim yere her zaman karşılığını verdim. Teknik direktör olarak da bu şekilde yoluma devam etmek en büyük arzum, isteğim.”

“Çok Nadir Üzülürüm”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, karşılaşmanın ardından üzgün olduğunu belirterek maçı değerlendirdi.

Sözlerine, “Çok üzgünüm, çok nadir üzülürüm ben. Oyun olarak yendiğimiz iki maçta da skor olarak yenildiğimiz bir mücadele oldu.” diyerek başlayan Tolunay Kafkas, “Birçok şeyi denedik sahanın içinde, kazanmak için bütün hamleleri yaptık. Belli bir oyun anlayışımız, felsefemiz var. Ligin sonuna gelmemize rağmen bunu devam ettiriyoruz. Özellikle pres konusu bizim için çok önemli.” diye konuştu.

30 Mayıs 2023’te oynanacak ve Süper Lig’in bu sezonki şampiyonunu belirlemesi muhtemel olan Galatasaray maçı hakkında da konuşan Tolunay Kafkas, Şimdi Galatasaray maçına hazırlanacağız. Ben ligdeki durumumuzdan çok tatminkar değilim. Son 3 hafta, 9 puan var. Her şey olabilir o yüzden tekrar dönüp lige konsantre olacağız. Bizim ligdeki durumumuz hala kritik. Bu takımın Galatasaray ya da başka bir takım olması çok önemli değil. Bugün nasıl oynadıysak o gün de öyle oynayacağız. Kazanmaya çalışacağız ki bir an önce rahatlayalım. Galatasaray’ın büyük takım olması tabii önemli ama kazanıp bir an önce ligde rahatlamak istiyoruz.” dedi.

Tolunay Kafkas, son olarak ligdeki şampiyonluk yarışının kendilerini ilgilendirmediğini vurguladı ve açıklamalarını bitirdi:

“Bunun sonucunda ne olur ne biter, beni çok ilgilendirmiyor. Hep söyledim hak eden takım şampiyon olur, küme düşen de namussuz değildir. Buna böyle bakmak lazım.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Medipol Başakşehir’in MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada attığı golle takımını İzmir’deki finale götüren Keny, maçın en dikkat çeken performansına imza attı.

Öte yandan maç boyunca gösterdiği çabayı bir de gol atarak taçlandıran Serdar Gürler de Keny ile birlikte takımının finale yükselmesinde pay sahibi oldu.

MKE Ankaragücü’nde ise Ali Sowe’un performansı ve golü, takımının finale yükselmesine yeterli olmadı.