Başakşehir Avantajı Son Anlarda Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir Avantajı Son Anlarda Aldı

Başakşehir Avantajı Son Anlarda Aldı

Başakşehir Avantajı Son Anlarda Aldı

Medipol Başakşehir ile MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İki takımın da yakaladığı fırsatları uzun süre değerlendiremediği maçta eşitlik 90+5’te Joao Figueiredo’nun kaydettiği golle bozuldu.

Bu golle karşılaşmayı 1-0 kazanan Medipol Başakşehir, ikinci maç öncesinde avantaj elde etti.

Öte yandan Ahmed Touba, maçın 42. dakikasında kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.

“Turu Atlamak İstiyoruz”

Maçın ardından mücadeleyi değerlendiren Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Erdinç Sözer, alınan galibiyetten ötürü mutlu olduklarını belirtti.

Kırmızı kart pozisyonuna kadar iyi oynadıklarını fakat Ahmed Touba’nın atılmasıyla zorlandıklarını belirten Sözer, “Biz 43.dakikaya kadar çok güzel bir maç yaptık. Beklediğimizden daha iyi oynadık, oyunu kontrol edebildik, pozisyonlara girdik ama skoru bulamadık. Sonra kırmızı kart geldi ve tabii ki zorlandık, eksildik. İkinci yarıda çok güzel bir mücadeleyle kontra ataktan golü bulduk. Tebrikler takıma, tebrikler her oyuncuya. Şimdi ikinci maça hazırlanmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Rövanş maçı için hedeflerinin tur atlamak olduğunu belirten Erdinç Sözer, “Hedefimiz var, biz bunu maçtan önce de söyledik. Bu iki ayaklı bir tur. O yüzden ikinci maça iyi hazırlanıp, çok güzel bir maç yapıp turu atlamak istiyoruz.” dedi.

Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Erdinç Sözer, hafta sonu Spor Toto Süper Lig’de oynayacakları Galatasaray maçı hakkındaki açıklamalarıyla maç sonu röportajını sonlandırdı:

“Biz sezon başından beri her 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Benim bildiğimize göre bu sezonki 49. maçı yapacağız. Galatasaray ile 2-3 hafta önce güzel bir maç yapıp tur atlamıştık. Şimdi yine çok önemli ve kıymetli bir rakip bizi bekliyor. İyi hazırlanacağız, inşallah orada güzel bir maç yapıp puanlar alacağız.”

“Turu Geçme İhtimalimiz Çok Yüksek”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise maç sonu açıklamasında son anlarda gelen gol sebebiyle üzgün olduğunu belirtirken takımının oynadığı futboldan memnun olmadığının altını çizdi:

“Maç keşke 11’e 11 devam etseydi. İkinci devre hem sistem üzerinde bir değişiklik yaptık hem de oyunu kazanmak için forse ettik fakat maalesef birkaç tane geçiş hücumu yedik. O geçişlerde, ki buna çok çalışmıştık, yediğimiz gol bizi Ankara’ya 1-0 geride götürüyor. Telafi edilmeyecek bir sonuç değil ancak takımın bugünkü performansı beni memnun etmedi. Özellikle yaptığımız hamleler, giren oyuncular daha önce çok etki yaparken bugün o etkiyi yapamadı. Pres ve koşu yollarında sıkıntı yaşadık. Maalesef maçı 1-0 kaybettik ama Ankara’da seyircimizin önünde neyimiz var neyimiz yok her şeyimizi vereceğiz, turu geçme ihtimalimiz çok yüksek.”

Fikstür yoğunluğundan da bahseden Kafkas, “Yoğun bir fikstürümüz var. Ligde de durumumuz çok sağlam değil. Benim hesabıma göre en az 5, en fazla 7 puan almamız gerekiyor 6 maçta. Bizim takımımız bunu alabilecek güçte. Maalesef lige verilen aralar çok etkiliyor takımları, ritim yakalamıştık o ritim biraz geri gider gibi oldu. Çalışarak bunu telafi etmeye çalışacağız. Bizim gibi takımlar sistemli oynamak zorunda, çok fazla koşmak zorunda.” şeklinde konuşarak ligde kalma yarışını da değerlendirdi ve sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Medipol Başakşehir’e devre arasında Gaziantep FK’dan katılan Joao Figueiredo, 90+5’te attığı golle takımına galibiyeti getirdi ve karşılaşmada öne çıkan isim oldu.