Başakşehir 4 Maç Aradan Sonra Galip

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir 4 Maç Aradan Sonra Galip

Başakşehir 4 Maç Aradan Sonra Galip

Başakşehir 4 Maç Aradan Sonra Galip

Spor Toto Süper Lig, milli takım maçlarının ardından 2 karşılaşma ile başladı.

Medipol Başakşehir, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda MKE Ankaragücü’nü ağırladı. Spor Toto Süper Lig’de 4 maçtır galip gelemeyen teknik direktör Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, MKE Ankaragücü’nü 1-0 yenerek kötü gidişata dur dedi.

Ev sahibi ekibin maçtaki tek golü 36. dakikada Ömer Ali Şahiner’in asistinde Serdar Gürler’in ayağından geldi.

MKE Ankaragücü’nde Ali Sowe, dakika 58’de bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Böylece sarı lacivertli ekibin yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, ilk maçından mağlubiyetle ayrılmış oldu.

“Bugün Kazanmamız Gerekiyordu”

Medipol Başakşehir’in 1-0 kazandığı karşılaşmanın ardından teknik sorumlu Erdinç Sözer, maçı değerlendirdi.

Sözer, "Son 6 resmi maçı kazanamamıştık. Bu maçı mutlak kazanmak istedik ve güzel bir golle 1-0 kazandık. Çok önemli bir galibiyet. Çünkü ligde son 10 maça geldik.” dedi.

“Gelecekte istediğimiz yol için bugün kazanmamız gerekiyordu. İlk yarıda istediğimiz oyunu, disiplini ve taktiği sahaya koyduk. Çalıştığımız gibi uzun bir topla golü bulduk.” diyerek ilk 45 dakikadaki oyundan memnun olduğunun altını çizdi.

İkinci yarıdaki planlarının topu rakibe vermek olduğunun altını çizen Sözer, “İkinci yarı topu daha çok rakibe verdik. Geçişle pozisyonlar bulduk ama bitiremedik. Son dakikada rakip tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Çok iyi mücadele verdik, verdiğimiz mücadelenin karşılığında galip geldik." şeklinde konuştu.

“Geçişlerde Sıkıntı Çektik”

MKE Ankaragücü’nün başında çıktığı ilk maçta mağlubiyet alan teknik direktör Tolunay Kafkas, buna karşın oyunda etkili olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kafkas, "Oyunun geneline baktığınızda oyunu forse etmeye çalışan bir MKE Ankaragücü vardı. Başakşehir, iyi bir hocaya ve kadroya sahip. Belirli ezberleri var. Biz geçişlerde sıkıntı çektik, ikinci yarı tamamen oyunun hakimiyeti bize döndü.” dedi.

Tolunay Kafkas sözlerinin devamında, “Pres konusunda karışıklık yaşadık, Mahmut'un oyun kurması zaman zaman bizi zora soksa da tehlikeli pozisyon vermedik. Penaltı kaçar, bunlara değinmiyorum. Yavaş yavaş camiaya layık bir oyun anlayışıyla bir an önce bu durumdan kurtulmak istiyoruz. İçeride 6 maçımız var, kazanabileceğimiz tüm maçları kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mücadelenin en öne çıkan performanslarından birine MKE Ankaragücü file bekçisi Gökhan Akkan imza attı.

Karşılaşmayı 8 kurtarışla tamamlayan Gökhan Akkan, buna karşın takımının İstanbul’dan puan almasına yeterli olmadı.

Diğer tarafta Medipol Başakşehir’in tek golünün sahibi Serdar Gürler, bu sezonki 6. golüne imza attı.