Başakşehir 13 Maçta 1 Kez Mağlup Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir 13 Maçta 1 Kez Mağlup Oldu

Başakşehir 13 Maçta 1 Kez Mağlup Oldu

Başakşehir 13 Maçta 1 Kez Mağlup Oldu

Türkiye’yi bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil eden Medipol Başakşehir, gösterdiği başarılı performansla dikkat çekiyor.

Turuncu lacivertliler, teknik direktör Emre Belözoğlu ile 21 Temmuz 2022’de başladığı Avrupa yolculuğuna UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 turunda devam ediyor.

6 Eleme Turu Oynadı

Spor Toto Süper Lig 2021/22 Sezonu’nu dördüncü sırada bitirerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Medipol Başakşehir, sezonu temmuz ayında açtı.

İlk olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde ikinci turda Maccabi Netanya ile karşılaşan Medipol Başakşehir, rakibiyle İstanbul’da 1-1 berabere kalmasına rağmen deplasmanda aldığı 1-0’lık galibiyetle adını üst tura yazdırdı.

Üçüncü turda eşleştiği İzlanda temsilcisi Breidablik’i 1-3 ve 3-0’lık skorlarla çok rahat geçen teknik direktör Emre Belözoğlu’nun ekibi, play-off turunda ise Hollanda Eredivisie’den Royal Antwerp ile eşleşti.

İstanbul’da 1-1 biten maçın rövanşında Hollanda’da çok iyi bir performansla 1-3 kazanan Medipol Başakşehir, böylece UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazandı.

Zorlu Gruptan Lider Çıktı

Emre Belözoğlu liderliğindeki Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde A Grubu’nda İtalya’dan Fiorentina, İskoçya’dan Hearts of Middlothian ve Letonya’dan RFS ile eşleşti.

Gruptaki ilk maçına İskoçya deplasmanında çıkan turuncu lacivertli ekip, rakibini 0-4 ile geçerek gruptaki iddiasını bir anlamda ilk maçtan kanıtladı.

Bununla birlikte Medipol Başakşehir adına belki de sezonun en gösterişli galibiyeti İstanbul’da Fiorentina karşısına geldi. Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traoré’nin golleriyle rakibini 3-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, grup liderliğini de böylece eline geçirmiş oldu.

Grubun üçüncü ve dördüncü maçlarında üst üste RFS ile karşılaşan ve rakibinden iki maçta 4 puan alan Emre Belözoğlu’nun ekibi, 27 Ekim 2022’de Fiorentina deplasmanına gitti.

İtalya’da bu sezonki ilk ve şu ana kadarki tek mağlubiyetini alan Medipol Başakşehir, grubun son maçında Heart of Middlothian’ı 3-1 mağlup etti ve lider olarak Son 16 turuna yükseldi.

“Hedefimiz Kupayı Almak”

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Son 16 turunda Belçika temsilcisi Gent ile eşleşen Medipol Başakşehir’de, teknik direktör Emre Belözoğlu ve öğrencileri ilk maçı Belçika’da oynadı.

Gent ile 1-1 berabere kalarak tur şansını İstanbul’a taşıyan Medipol Başakşehir, böylece bu sezon Avrupa’da çıktığı 13 maçın yalnızca birini kaybetti.

Teknik direktörü Emre Belözoğlu önderliğinde bu sezon yalnızca Fiorentina’ya kaybeden Medipol Başakşehir, turnuvadaki en iyi ortalamalardan birine sahip olarak da dikkat çekti.