Başakşehir 10 Kişi Kalmasına Rağmen Yenilmedi

ANA SAYFAHABERLER → Başakşehir 10 Kişi Kalmasına Rağmen Yenilmedi

Başakşehir 10 Kişi Kalmasına Rağmen Yenilmedi

Başakşehir 10 Kişi Kalmasına Rağmen Yenilmedi

Spor Toto Süper Lig’in 34.haftasında Medipol Başakşehir, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda HangiKredi Ümraniyespor’u konuk etti.

Maça 4. dakikada Danijel Aleksic’in attığı golle hızlı başlayan Medipol Başakşehir, 7. dakikada Mahmut Tekdemir’in kırmızı kart görmesiyle neredeyse tüm maçı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Başakşehir, ilk yarının sonlarında Aleksic ile bir penaltıdan yararlanamazken HangiKredi Ümraniyespor, ikinci yarıda baskılarını artırdı ve 60’ta Umut Nayir’in penaltı golüyle beraberliği yakaladı.

Maçın kalan kısmında başka gol olmayınca taraftar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 52, HangiKredi Ümraniyespor 27 puana yükseldi.

“Takım Fizik ve Mental Olarak Yorgun”

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, karşılaşmanın ardından takımının yorgun olduğunu dile getirdi.

Belözoğlu, “Rakip, 11’inde topa sahip olmak isteyen ve geçişi kullanabilecek oyuncuları tercih etmişti. Biz de onları merkeze oynatıp baskılarla gol bulabileceğimiz pozisyonları üreteceğimizi biliyorduk. Ne yazık ki bireysel hata ile kırmızı kart geldi. Son 12 maçta 5. kırmızı oldu. 3 tanesi direkt olmak üzere. Takım fizik ve mental olarak yorgun olduğunu gösteriyor. Kolay değil yaklaşık 50 maç oynadılar. 10 kişi kalan oyuncularımızı tebrik ederim. Her türlü mücadeleyi gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

“39 Puanla Bitirmek Zorundayız”

HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Mustafa Er, kalan maçlarının hepsini kazanmak zorunda olduklarını söyledi:

“Kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Maçın başında çok basit bir şekilde gol yedik. Rakip sonra 10 kişi kaldı. Bunun ardından kontrol bize döndü. Ceza sahası içerisine birçok kez gelebildik. Maalesef ceza sahasında bitiricilik anlamında sıkıntı yaşadık. İsabetsiz şutlarımız oldu. 1 gol bulduk ama 2-3 gol daha bulmamız gerekiyordu. Rakip neredeyse 90 dakika on kişi oynadı. Kayıp 2 puan karşımıza çıkıyor. Maçın içerisinde birçok pozisyon var. Bize verilmeyen ve rakibe verilen penaltı var. Biz sezon başından bu yana bu konuda çok sıkıntı yaşadık. 4 maçımız var, birinden otomatik 3 puan alacağız. Kalan 3 maçı da kazanıp ligi 39 puanla bitirmek zorundayız. Ardından diğer rakiplerin aldığı puanlara bakacağız. Hala şansımız olduğunu düşünüyorum.”


Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

HangiKredi Ümraniyespor kalecisi Orkun Özdemir, Başakşehir’in farkı ikiye çıkarmasını engelledi ve takımının aldığı puanda önemli rol oynadı.

Ümraniyespor’da golün sahibi Umut Nayir, bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 16’ya yükseltti.

Başakşehir’de ise Adnan Januzaj, gösterdiği etkili oyun ve yaptığı asistle dikkat çekti.