Barcelona Messi’yi Geri İstiyor

ANA SAYFAHABERLER → Barcelona Messi’yi Geri İstiyor

Barcelona Messi’yi Geri İstiyor

Barcelona Messi’yi Geri İstiyor

2023 yaz transfer döneminde futbol dünyasında en fazla konuşulacak konulardan biri, Lionel Messi’nin hangi takımla sözleşme imzalayacağı olacak.

Aralık ayında Dünya Kupası’nı kazanan Messi’nin PSG ile olan sözleşmesi bu sezonun sonunda sona eriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa basınında Lionel Messi’nin PSG ile sözleşme uzatmayacağı haberleri yapıldı. Gerekçe olarak ise Messi'nin babası Jorge Messi’nin, PSG'nin projesini beğenmediği gösterildi.

Bu haberlerin ardından PSG ve Messi arasında bir kriz daha meydana geldi. Lionel Messi, kulübün onayı olmadan Suudi Arabistan'a gittiği için 2 hafta kadro dışı bırakıldı.

Messi, yayınladığı özür videosunun ardından affedilmesine rağmen PSG yönetiminin Arjantinli yıldız ile devam etmek istemediğine yönelik haberler basına yansıdı.

Ek olarak PSG taraftarının özellikle Neymar ve Lionel Messi üzerinden yönetime protestolar yapması, Fransız devinin bu iki oyuncuyu gelecek sezonda kadroda görmek istememesine sebep oldu.

Bitmemiş Bir Hikaye

Messi’nin takım değiştirme ihtimali giderek ciddileşirken futbolseverlerin aklında 35 yaşındaki oyuncunun Barcelona’ya geri dönmesi fikri canlandı.

Messi, 2021/22 sezonun başında Barcelona’dan finansal sebepler yüzünden ayrılmıştı. Barcelona, Messi’yi kayıt ettirmeye yetecek kadar maaş bütçesi oluşturamamış ve Messi PSG’nin yolunu tutmuştu.

Lionel Messi, göz yaşları içerisinde veda ettiği Barcelona’dan sonra PSG’de umduğunu bulamadı. PSG, 2 sezonda da Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda elendi ve taraftarlarının büyük tepkisine maruz kaldı.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi’nin, geçtiğimiz haftalarda Messi ile ilgilendiklerini doğrulamasının ardından futbol dünyası Messi’nin Barcelona’ya geri dönüşüne odaklanmış durumda.

Messi’nin yakın çevresinden ve onu futbol dünyasında en iyi tanıyan isimler, Arjantinli süper yıldızın Barcelona’ya geri dönmesini istiyor.

Sergio Agüero, "Onu tekrar Barça'da oynarken görmeyi çok isterim ama dediğim gibi karar ona ait. Leo'nun bir kez daha Barcelona'ya neler verebileceğini hepimiz biliyoruz." diyerek isteğini belli etti.

Pep Guardiola ise, "Lionel Messi, tüm zamanların en iyi oyuncusu. Barcelona'yı, daha büyük bir kulüp haline getirdi. Umarım bir gün Messi'ye Barcelona forması altında hak ettiği şekilde veda edebiliriz." ifadeleriyle eski oyuncusunun Barcelona'ya dönmesi gerektiğini söyledi.

“Yolun Başlangıcı”

Barcelona, Messi’yi takımdan uzaklaştıran maaş bütçesi problemleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Katalan ekibi, eğer Messi ile yeniden sözleşme imzalamak istiyorsa maaş bütçesinde önemli bir yer açmalı.

Sergio Busquets'in sezon sonunda Barcelona’dan ayrılacak olması, Barcelona’nın bütçesinin bir miktar daha açılmasına olanak sağladı. Xavi’nin takımı, buna ek olarak maaş bütçesinde Lionel Messi'ye yer açabilmek için Frenkie de Jong ve Marc-Andre ter Stegen'den yıllık ücretlerini düşürmelerini talep edecek.

La Liga Başkanı Javier Tebas, Sergio Busquets’in Barcelona’dan ayrılmasının Messi’nin gelmesi için bir başlangıç olduğunu söyleyerek Barcelona taraftarlarına umut verdi:

"Busquets'in Barça'dan ayrılması, Messi'nin geri dönmesi için yolun başlangıcı. Ancak hala son noktaya ulaşmak için metrelerce yürümek zorundalar."

Başka Bir İhtimal

Lionel Messi’ye yakın kaynaklar ve Avrupa basınının çoğunda, Messi’nin Avrupa’da kalmak istediğine dair haberler yapılsa da dünyayı sarsan bir ihtimal de Suudi Arabistan’dan geldi.

Suudi ekibi Al Hilal’in, Lionel Messi’ye yıllık 400 milyon € maaş teklif ettiği basına yansıyan haberler arasında yer alıyor.

Eğer Lionel Messi, bu teklifi kabul edecek olursa tarihin en fazla kazanan futbolcusu olacak.