Barcelona La Liga Şampiyonu

ANA SAYFAHABERLER → Barcelona La Liga Şampiyonu

Barcelona La Liga Şampiyonu

Barcelona La Liga Şampiyonu

İspanya La Liga’da şampiyon, Espanyol ve Barcelona arasında oynanan Barselona derbisinde belli oldu.

Rakibini 4-2’lik skorla mağlup eden Barcelona, bitime 4 maç kala şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı. Böylece La Liga, Avrupa’nın 5 büyük ligi arasında şampiyonu belli olan ikinci lig oldu.

Ligin bitimine 4 hafta kala ikinci sıradaki Real Madrid ile arasındaki puan farkını 14’e yükselten Barcelona, kulüp tarihinin 27. La Liga şampiyonluğunu elde etti.

İlk Tam Sezonunda Şampiyon

Barcelona, bu şampiyonluğun temellerini 6 Kasım 2021 tarihinde Xavi’yi teknik direktörlük görevine getirerek attı. Özellikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında takımı toparlayan Xavi, yaz döneminde yapılan transferlerle istediği ilk 11’i de oturtmayı başardı.

Robert Lewandowski, Raphinha, Joules Kounde, Andreas Christensen ve Marcos Alonso gibi oyuncularla güçlenen Barcelona; son La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid’e karşı mücadele etmek zorundaydı.

Sezonun ilk 22 maçında yalnızca 3 kez puan kaybeden Barcelona, yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen şampiyonluğu elde edebileceğini tüm futbolseverlere gösterdi.

19 Mart’ta oynanan Real Madrid maçında ezeli rakibini 2-1 yenen Katalan ekibi, puan farkını henüz nisan ayına girilmeden 12’ye yükseltti.

O maçtan bu yana çok fazla değişmeyen puan farkı, Espanyol karşısında alınan galibiyetle birlikte 14’e yükselince Barcelona 2018/19 sezonundan beri ilk La Liga şampiyonluğunu yaşadı.

Şampiyonluk Getiren Savunma

Barcelona; La Liga şampiyonluğuna, gol yollarındaki üretiminden çok savunmasıyla ulaştı. Xavi’nin takımı, bu alanda inanılması güç sayılara imza attı.

Oynadığı 34 maçta yalnızca 13 gol yiyen Barcelona, 34 maçın sadece 9 tanesinde gol yedi ve 25 maçta kalesini gole kapattı.

Avrupa’nın 5 büyük liginde en az gol yiyen takım olan Barcelona, ikinci sıradaki Napoli’den 12 gol daha az yiyerek neredeyse iki katı fark attı.

Ek olarak Barcelona’nın Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski, 21 golle şu anda La Liga’daki gol krallığı yarışını ilk sırada götürüyor.

Bir başka yeni transfer olan Raphinha ise ligde yaptığı 7 asistle takımının en fazla asist yapan oyuncusu oldu.