Bakhtiyor Zaynutdinov: “Her Zaman %100’ümü Vereceğim”

ANA SAYFAHABERLER → Bakhtiyor Zaynutdinov: “Her Zaman %100’ümü Vereceğim”

Bakhtiyor Zaynutdinov: “Her Zaman %100’ümü Vereceğim”

Bakhtiyor Zaynutdinov: “Her Zaman %100’ümü Vereceğim”

Beşiktaş’ın yeni transferi Bakhtiyor Zaynutdinov, Beşiktaş’ın resmi Youtube kanalına bir röportaj verdi.

Siyah beyazlı kulübe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Kazakistanlı oyuncu, transfer öncesinde milli oyuncu Yusuf Yazıcı ile fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi.

“Beşiktaş’ta Olduğum İçin Mutluyum”

Beşiktaş’ın yeni transferi Bakhtiyor Zaynutdinov, sözlerine siyah beyazlı kulübe katıldığı için yaşadığı mutluluğu anlatarak başladı:

“Burada olduğum için mutluyum. Görüşmeler biraz uzun sürmüştü ama önemli olan burada olmam. Beşiktaş’ta olduğum için mutluyum.”

“Brezilya ve Ronaldo’ya Borçluyum”

Futbol tutkusunun 2002 Dünya Kupası’nda Brezilya ve Ronaldo Nazario sayesinde geliştiğini söyleyen Bakhtiyor Zaynutdinov, “Çocukluğuma dair hatırladığım önemli anlardan biri 2002 Dünya Kupası. O dönemde Brezilya’yı ve Ronaldo’yu izleme fırsatı bulmuştum. Hatta saçlarımı onun gibi kestirmiştim. Bugün futbol oynuyorsam bunu Brezilya ve Ronaldo’ya borçluyum.” dedi.

Kendisine daha önce Oxlade Chamberlain ile çekilen bir fotoğrafının hatırlatılması üzerine o anları anlatan Kazak oyuncu, “4 önce Rostov’dayken Marbella’da kampa gitmiştik. Liverpool ile aynı otelde kalıyorduk. Şansıma Alex ile fotoğraf çekildim. Şimdi aynı takımdayız, kader bizi bir araya getirdi.” diye konuştu.

“Yusuf Yazıcı’yla Konuştum”

Bakhtiyor Zaynutdinov, Beşiktaş’a transferi öncesinde Yusuf Yazıcı ile yaptığı konuşmadan da bahsetti. Milli oyuncunun kendisine olumlu tavsiyeler verdiğini belirten Zaynutdinov, “CSKA Moskova’da birlikte oynadığımız Yusuf Yazıcı’yla konuştum. Bana buranın büyük bir kulüp olduğunu ve Beşiktaş’ta mutlu olacağımı söyledi. Onu dinlediğim için mutluyum.” şeklinde konuştu.

“Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Ben, Beşiktaş’ı Türkiye’nin en büyüğü olarak görüyorum.” diyen 25 yaşındaki isim, “Burada olmak benim için yepyeni bir meydan okuma. Burada harika maçlar çıkarıp tarihe geçmek istiyorum." ifadeleriyle iddiasını ortaya koydu.

Çok Yönlülüğü Hakkında Konuştu

Kariyeri boyunca birçok farklı pozisyonda oynadığının altını çizen Bakhtiyor Zaynutdinov, çok yönlülüğünün nedeninin takım için elinden geleni yapması olduğunu söyledi:

“Eski teknik direktörüm beni hemen hemen her pozisyonda oynattı. Hepsinde de başarılı oldum. Bunu açıklaması zor ama sanırım en önemli şeylerden biri takım için çaba gösterip elimden geleni yapmam olabilir.”

Kazakistanlı oyuncu ayrıca kendi ülkesi ve Türkiye’nin birçok benzer yanı olduğunu vurgulayarak alışma sürecinin hızlı olacağını belirtti.

“Her zaman %100’ümü vermek için sahada olacağım.” diyen Bakhtiyor Zaynutdinov, “Çok yönlü olduğum için hocamız beni nerede isterse orada canla başla mücadele edeceğim." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın yeni transferi ayrıca bu sezonki en önemli hedeflerinin “Şampiyon olmak ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılıp orada oynamak.” olduğunu söyledi.