Bafetimbi Gomis: "Galatasaray'da Oynamayı Hak Etmelisiniz"

ANA SAYFAHABERLER → Bafetimbi Gomis: "Galatasaray'da Oynamayı Hak Etmelisiniz"

Bafetimbi Gomis: "Galatasaray'da Oynamayı Hak Etmelisiniz"

Bafetimbi Gomis:

Galatasaray’ın Fransız forveti Bafetimbi Gomis, takımının Dünya Kupası arasında yaptığı hazırlık çalışmalarında basın mensuplarının karşısına çıktı.

37 yaşındaki Bafetimbi Gomis, takımdaki konumundan kadrodaki diğer forvetlerin durumuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“Türk Halkı Duygusal”

Bafetimbi Gomis, açıklamalarında Türk toplumunun duygusal yapısına dikkat çekerek geçtiğimiz günlerde oynanan hazırlık maçında kaleci Okan Kocuk’un ıslıklanması konusuna değindi.

Fransız forvet, "Genç oyunculara karşı sabırlı olmak gerekiyor. Kalecimiz ıslıklandı, Türk halkı duygusal olduğu için böyle tepki gösterdi ama sabırlı olmamız gerekiyor." diyerek yapılan protestoya katılmadığını belirtti.

“Gençlere Rol Modelim”

Galatasaray’daki ilk döneminde attığı gollerle Süper Lig’de gol krallığı yaşayan Bafetimbi Gomis, kendisinin hala performans verebilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Aynı zamanda yaş itibariyle kulüpte gençlere rol model olabilecek durumda olduğundan bahseden 37 yaşındaki Fransız oyuncu, "Galatasaray'da gol atmak çok önemli. Ben hala goller atabileceğimi düşünüyorum. Şu an takımın en tecrübelilerinden bir tanesiyim. Gençlere rol model olduğumu düşünüyorum." sözleriyle bu düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı.

Buna ek olarak futbol kariyerine devam etmek istediğinin altını çizen Gomis, "Şu anda Galatasaray'a konsantreyim. Futbol içerisinde her şey olabilir. Ben de bir oyuncu olarak 1-2 sene daha oynayabileceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

“Icardi Döndüğünde Çok Gol Atacak”

Bafetimbi Gomis, açıklamalarının devamında Galatasaray’daki takım arkadaşlarından da bahsetti. Kadrodaki diğer golcüler hakkında yorumlarda bulunan tecrübeli oyuncu, "Daha önce de söyledim Galatasaray gibi büyük bir takımda oynuyorsanız, sadece 11 oyuncu ile şampiyon olunmuyor. Bu takımda Icardi, Seferovic ve benim gibi birçok forvet var. Icardi sakatlıktan dönünce çok gol atacaktır." ifadeleriyle takım arkadaşlarına duyduğu güveni de dile getirdi.

Bir futbolcu olarak geleceğe odaklanması gerektiğinden bahseden Bafetimbi Gomis, geçtiğimiz yıllarda gösterdiği performansların bugüne etkisi olmadığının altını çizdi. Fransız oyuncu, "İlk geldiğim sene çok fazla gol attım. Ancak futbolda önemli olan geçmiş değil gelecektir. Bir forvet olarak geçmişi değil geleceği düşünmelisiniz. Galatasaray'da oynuyorsanız burada oynamayı hak etmelisiniz. Benim de bunu Okan Hoca'ya göstermem gerekiyor." diyerek kendisini yeniden kanıtlaması gerektiğini vurguladı.