Avustralya Tarihinde İlk Kez Gruptan Çıktı

ANA SAYFAHABERLER → Avustralya Tarihinde İlk Kez Gruptan Çıktı

Avustralya Tarihinde İlk Kez Gruptan Çıktı

Avustralya Tarihinde İlk Kez Gruptan Çıktı

FIFA Dünya Kupası’nda D Grubu’nun son maçları oldukça hareketli geçti. Gruptan çıkmak için şansı olan Avustralya ve Danimarka’yı karşı karşıya getiren karşılaşma, 1-0 Avustralya üstünlüğü ile sona erdi.

Avustralya’nın golü 60.dakikada Mathew Leckie’den geldi.

Bu skorla birlikte Avustralya grupta 6 puana ulaştı ve ikinci sırada gruptan çıktı. Danimarka ise büyük umutlarla geldiği 2022 Dünya Kupası’ndan grupta 1 puan toplayarak elendi.

Hayal Kırıklığı

Maçın ardından Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, turnuvadan elendikleri karşılaşmayı değerlendirdi.

Hjulmand, “Hayal kırıklığı… Ülkemizdekilere istediklerini veremediğimiz için üzgünüz. Canımız çok yanıyor. Maç analizi yok. Hayal kırıklığına ve hüsrana uğradım, analizlerin daha sonra gelmesi gerekecek. Şu anda duygu yüklüyüz.” ifadelerini kullandı.

“Kutlama Yok”

Galibiyetin ardından konuşan Avustralya Teknik Direktörü Graham Arnold, açıklamalarda bulundu.

Graham Arnold, "Bu çocuklar harika bir kafa yapısıyla geldiler. İnanç, enerji ve odaklanma konusunda dört yıldır çalışıyoruz. Bu gece hazır olduklarını gözlerinde görebiliyordum. Kutlama yok, çocuklara da söyledim, Tunus'a karşı müthiş bir galibiyetin ardından bu sayede tekrar kazandık. Kutlama yok, duygu yok. Sosyal medya yok. Uyku.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Avustralya adına iki Mathew öne çıktı. Golün sahibi Mathew Leckie ve kaleci Mathew Ryan, ülkelerinin Son 16 turuna yükselmesinde büyük pay sahibi oldular. 

Avustralya, 2006 Dünya Kupası'ndan sonra tarihinde ikinci defa gruptan çıktı. Tarihinde ilk defa bir Dünya Kupası grubunda 2 galibiyet alan Avustralya, Son 16 turunda C Grubu'nun birincisi ile karşılaşacak.