Avrupa Gecesi Ülke Puanı Açısından Kritik

ANA SAYFAHABERLER → Avrupa Gecesi Ülke Puanı Açısından Kritik

Avrupa Gecesi Ülke Puanı Açısından Kritik

Avrupa Gecesi Ülke Puanı Açısından Kritik

Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil eden 4 temsilcimiz, Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, gruplarından çıkmak adına bugün (13 Ekim 2022) kritik maçlara çıkacaklar.

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimiz ilk karşılaşmasında 19:45’te Fenerbahçe, deplasmanda AEK Larnaca’nın konuğu olacak. Trabzonspor ise saatler 22:00’ı gösterdiğinde AS Monaco’yu Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda ağırlayacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise Medipol Başakşehir, 19:45’te Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda Rigas FS’yi konuk edecek. Aynı saatte Kosova’da oynanacak maçta ise Demir Grup Sivasspor, Balkani deplasmanına çıkacak.

Bu 4 temsilcimizin alacağı sonuçlar her birinin gruptan çıkması için kritikken ülke puanı açısından da büyük önem taşıyacak.

Geçen Hafta Hırvatistan’ı Geçtik

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 250. maçına AEK Larnaca karşısında çıkıyor

Geçtiğimiz hafta içinde Avrupa sahnesine çıkan temsilcilerimizden Fenerbahçe, sahasında AEK Larnaca’yı 2-0 geçmeyi başarmıştı.

Medipol Başakşehir ise Rigas FS deplasmanından 0-0’lık skorla dönmüştü. Demir Grup Sivasspor ve Trabzonspor ise Avrupa haftasını mağlup kapatan takımlar olmuşlardı.

Bu sonuçların ardından ülke puanını 25.700’e çıkaran Türkiye, UEFA sıralamasında Hırvatistan’ı geride bırakmayı başarmış ve 18. basamağa yerleşmişti.

Avrupa’da 2022/23 sezonun 4’üncü maç haftası sona ererken Türkiye’nin önünde 25.825 puanlı Danimarka, 26.215 puanlı Rusya ve 26.900 puanlı Ukrayna temsilcileri yer aldı.

3 Ülkeyi Geride Bırakma Şansı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları oynanacak

UEFA, düzenlediği 3 büyük turnuvada grup aşamalarında her galibiyete 2 ve her beraberliğe ise 1 puan veriyor.

Toplanan puanlar, o sezon bir ülkeyi temsil eden temsilci sayısına bölünüp, önceki 4 sezondaki katsayılar da hesaplamaya dahil edilerek nihai bir ülke puanı oluşturuyor.

Bu açıdan bakıldığında ülkemizi temsil eden 4 kulübün, bu hafta alacakları puan veya puanlarla, Türkiye’yi sıralamada Danimarka, Rusya ve Ukrayna’nın üzerine taşıma şansı bulunuyor.

Danimarka ve Ukrayna’nın 3’er takımla Avrupa’da bulunması da Türkiye’ye +1 takımlık avantaj sağlıyor.

Bir başka ifadeyle kulüplerimizin bu akşam sahadan istedikleri sonuçla ayrılmaları, Türkiye’nin sıralamada 15’inci basamağa kadar yükselebilme ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Son 5 Yılda En Çok Katkı Galatasaray’dan

Son 5 yılda ülke puanına en çok katkı yapan takımlara bakıldığında Galatasaray, 31.500 puanla listenin zirvesinde yer alıyor.

Bu yıl Avrupa kupalarında mücadele etmeyen sarı kırmızılı ekibi, 24.000 puan ile Medipol Başakşehir, 18.000 puanla Fenerbahçe, 14.000 puanla Beşiktaş ve 9.500 puanla Demir Grup Sivasspor takip ediyor.

Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor ise listenin 6’ncı basamağında 8.500 puan ile bulunuyor.