Avrupa’da Türkiye Temsilcisi Kalmadı

ANA SAYFAHABERLER → Avrupa’da Türkiye Temsilcisi Kalmadı

Avrupa’da Türkiye Temsilcisi Kalmadı

Avrupa’da Türkiye Temsilcisi Kalmadı

Türkiye bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 5 takımla temsil edildi.

Spor Toto Süper Lig’de 2021/22 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor ile ikinci sıradaki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne; Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi’ne ve Medipol Başakşehir ile arabam.com Konyaspor ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katıldı.

Şampiyonlar Ligi’ne Katılım Sağlanamadı

Türkiye’nin Avrupa’daki temsilcileri arasında en erken vedayı arabam.com Konyaspor yaptı. Yeşil beyazlı ekip, UEFA Avrupa Konferans Ligi ön elemelerinde ikinci turda Bate Borisov’u elemeyi başardı. Buna karşın üçüncü turda sürpriz bir şekilde Vaduz’a elenen Konya temsilcisi, Avrupa macerasını erken sonlandırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi şampiyon olarak temsil eden Trabzonspor ise play-off turunda karşılaştığı Kopenhag’a elenerek turnuvaya erken veda ederek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti.

Tıpkı Trabzonspor gibi sezona UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinden başlayan Fenerbahçe, ikinci turda Dinamo Kiev ile karşılaştı. Rakibiyle deplasmanda 0-0 berabere kalan sarı lacivertliler, kendi evinde 1-2 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi elemelerine katıldı.

UEFA Avrupa Ligi elemelerinde sırasıyla Slovacko ve Austria Wien’i saf dışı bırakan Fenerbahçe, gruplara kalmayı başardı.

Demir Grup Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Malmö’ye kaybederek yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam etti.

Sezona UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleriyle başlayan Medipol Başakşehir, Maccabi Netanya, Breidablik ve Royal Antwerp’i eleyerek turnuvada gruplara kalan diğer Türk temsilcisi oldu.

Fenerbahçe ve Trabzonspor Avrupa Ligi’nde

UEFA Avrupa Ligi’ndeki iki temsilcimizden Trabzonspor, H Grubu’nda Ferencvaros, Kızılyıldız ve Monaco ile birlikte yer aldı.

Grupta yaptığı 6 maçta her rakibini birer kez yenen ve her rakibine birer kez yenilen bordo mavili ekip, son maçların ardından turnuvadan elendi. Grubunu üçüncü sırada tamamlayan Trabzonspor, yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam etti.

Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda çok başarılı bir performans sergiledi. Grubunu namağlup lider olarak bitiren sarı lacivertli ekip; Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaca ile yaptığı 6 maçtan 14 puan topladı. Jorge Jesus’un ekibi grupta yalnızca Rennes karşısında galibiyet alamadı.

Lider çıktığı gruptan direkt olarak Son 16 aşamasına yükselen Fenerbahçe, burada İspanya temsilcisi Sevilla ile karşılaştı.

Deplasmanda rakibine 2-0 yenilen sarı lacivertliler, Kadıköy’de maçı 1-0 kazansa da turu geçemedi.

3 Takımla UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde

Trabzonspor’un da UEFA Avrupa Ligi’nden elenmesiyle birlikte Türkiye, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3 takımla temsil edildi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu’nda yer alan Demir Grup Sivasspor, başarılı performansıyla dikkat çekti. Slavia Prag, CFR Cluj ve FC Balkani’nin bulunduğu grupta 11 puanla lider olan Sivas ekibi, Son 16 turunda ise İtalya’nın güçlü takımı Fiorentina ile eşleşti.

Floransa’daki maçta rakibi karşısında 1-0 mağlup olarak tur umutlarını Sivas’a taşıyan kırmızı beyazlılar, kendi evinde 4-1 yenilerek Avrupa’ya veda etti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki bir diğer temsilcimiz Medipol Başakşehir ise A Grubu’nda Heart of Midlothian, Fiorentina ve RFS ile yer aldı.

Grupta oynadığı 6 maçta yalnızca Floransa deplasmanında mağlubiyet alan Medipol Başakşehir, topladığı 13 puanla Son 16 turuna lider olarak gitti.

Bu aşamada Belçika temsilcisi Gent ile eşleşen temsilcimiz, deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalmasına karşın kendi evinde 4-1 mağlup oldu ve turnuvadan elendi.

UEFA Avrupa Ligi’nden elendikten sonra UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off aşamasına katılan Trabzonspor ise evinde 1-0 yendiği Basel’e deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve Avrupa kupaları macerasına son verdi.