Atiba Hutchinson: “Kariyerimi Beşiktaş’ta Bitireceğim”

ANA SAYFAHABERLER → Atiba Hutchinson: “Kariyerimi Beşiktaş’ta Bitireceğim”

Atiba Hutchinson: “Kariyerimi Beşiktaş’ta Bitireceğim”

Atiba Hutchinson: “Kariyerimi Beşiktaş’ta Bitireceğim”

2013 senesinden beri Beşiktaş forması giyen tecrübeli orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, Demirören Haber Ajansı'na verdiği röportajda siyah beyazlılar ile geçirdiği 10 seneyi, kariyerinin önemli anlarını ve teknik direktör Şenol Güneş ile ilgili görüşlerini anlattı.

“Geri Döndüğüm İçin Mutluyum”

39 yaşındaki orta saha oyuncusu Atiba, “Havamız iyi. Ben bir süre uzak kaldım, ama şu anda tekrar döndüm ve takımla beraberim. Kamplar her takım için önemlidir, bu da bir birliktelik sağlar.” diyerek kamp ortamında iyi bir atmosfer olduğunu söylerken, geri dönmekten memnun olduğunu belirtti:

“Ben de geri döndüğüm için ayrıca mutluyum."

“Nasıl Başlayacağımız Önemli”

Dünya Kupası arası sonrası ligde çıkacakları ilk maçın önemini hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Lig uzun bir süreç. Bu kamptan sonra ilk maçımıza nasıl başlayacağımız bizim için çok önemli olacak. Orada göstereceğimiz reaksiyon önemli.” dedi.

Beşiktaş’ın hedefinin her zaman kupa olduğunu vurgularken Atiba, “Şampiyonluk bu kulübün her zaman hedefidir. İyi başlayıp iyi götürmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

“Şenol Güneş Ne Yapacağını Bilen Bir Hoca”

Daha önce de Beşiktaş’ta Şenol Güneş önderliğinde çalışan Atiba, tecrübeli çalıştırıcının tekrar takımın başına geçmesini, “Hocamızın tabii ki henüz daha yeni geldiğini söyleyebiliriz. Bir takımı nasıl kazanan bir ekip yapacağını bilen, şampiyon yapmayı bilen, o şekilde bir takım kurmayı bilen bir hoca. Bize doğru yolu gösteriyor ve doğru yolda olmamızı sağlıyor." diyerek değerlendirdi ve Şenol Güneş'in ne yapacağını bilen biri olduğunun altını çizdi.

“6 Ya Da 8 Rahat Hissettiğim Pozisyonlar”

Tecrübeli orta saha oyuncusu, şampiyonluk yaşadığı Sergen Yalçın döneminde oynadığı rol hakkında konuşurken, “Benim için 6 ya da 8 pozisyonları hep kendimi daha rahat hissettiğim pozisyonlar olmuştur. O dönem 8 gibi oynadım çünkü Josef vardı, savunma görevini o benden daha fazla üstleniyordu, ben biraz daha serbest bir rolde oynadım." diyerek kendini bu rolde rahat hissettiğini belirtti.

“Valerien Ismael İle Bir Sıkıntımız Yoktu”

Beşiktaş’ta görevden ayrılan Valerien Ismael zamanında çok süre alamayan Kanada milli takımı kaptanı o dönemden bahsederken, “Aslında hiç bir sıkıntımız yoktu. Onun ilk geldiği zaman benim milli takım zamanımdı. Milli maçların yoğun olduğu bir dönemdi.” dedi ve milli takım kampının etkisini vurguladı.

Ayrıca o dönemde formunun kötü olmadığını söyleyen Atiba: “O dönem form grafiğimin de yüksek olduğunu düşünüyorum ama bir sıkıntı olmadı aramızda." diyerek hoca ile bir sıkıntı yaşamadıklarını ve oynamama sebebinin milli takıma gidip gelmesi olduğunu vurguladı.

“Çok Özel Bir Tecrübeydi”

Kaptanlığını yaptığı Kanada milli takımında ilk Dünya Kupası maçına çıkan tecrübeli oyuncu, sahaya ayak bastığı andan itibaren yaşadığı duygulardan bahsetti:

“Harikaydı, çok özel bir tecrübeydi ve çocukluktan beri hep hayalini kurduğum bir şeydi. İlk maçta sahaya çıkarkenki duyguları kelimelere dökmek gerçekten çok zor, harika bir atmosferdi."

“Net Olan Tek Şey Kariyerimi Beşiktaş’ta Bitireceğim”

10 yıldır siyah beyazlı formayı terleten 39 yaşında tecrübeli oyuncu, yaşadığı duyguları anlatırken, "Beşiktaş'ta çok güzel 10 sene geçirdim. Hayatımın en özel anlarını burada yaşadım. Muazzam taraftarın önünde oynadım.” diyerek taraftarın onu ne kadar etkilediğini anlattı.

Sözleşmesinde son senesi olan oyuncu: “Net olan tek şey, kariyerimi Beşiktaş'ta bitireceğim. Son senem gibi gözüküyor ama net bir karar vermedim." dedi.

“Bu Yaşa Kadar Devam Edeceğimi Düşünmemiştim”

39 yaşında olan tecrübeli isim, bu yaşa kadar oynayacağını düşünmediğini belirtti:

"Aslında, hiç bu yaşa kadar devam edeceğimi düşünmemiştim. 35 yaş civarında sağlıklı olursam futbolu bırakırım diye düşünüyordum. O yaşa geldiğimde bir yıl daha, 2 yıl daha giderim diye düşünüyordum ama aklımda hiç 39 - 40’a kadar gitmek yoktu."

“Tüm Taraftarlara Minnettarım”

Son olarak siyah beyazlı taraftarlara teşekkür eden Atiba, "Tüm taraftarlarımıza minnettarım, aslında tüm ülke taraftarlarına da bunu söyleyebilirim; onlara da minnettarım. Tüm Beşiktaş taraftarına bana gösterdikleri destek ve sevgi için teşekkür ederim." dedi ve röportajı noktaladı.