Arsenal Sezonun İlk Kupasında Kazanan Taraf Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Arsenal Sezonun İlk Kupasında Kazanan Taraf Oldu

Arsenal Sezonun İlk Kupasında Kazanan Taraf Oldu

Arsenal Sezonun İlk Kupasında Kazanan Taraf Oldu

İngiltere’de sezonun ilk kupası Wembley’de oynandı. Geçtiğimiz sezonun Premier League şampiyonu Manchester City ile son FA Cup şampiyonu Arsenal’ı karşı karşıya getiren Community Shiled’de gülen taraf Topçular oldu.

Arsenal, ilk yarısı 0-0 biten maçın 90+11. dakikasında Leandro Trossard ile skoru eşitleyip bir mucizeye imza attı. Mikel Arteta’nın ekibi, normal süredeki tek golünü ikinci yarıda Erling Haaland’ın yerine oyuna giren Cole Palmer’dan bulan rakibi karşısında penaltıları 4-1 kazandı.

Arsenal, böylelikle 17. kez bu kupada mutlu sona ulaşırken Pep Guardiola’nın çalıştırdığı City ise arka arkaya 3. kez Community Shield’de kaybeden taraf oldu.

City’de Kevin De Bruyne ve Rodri penaltı atışlarından yararlanamazken Arsenal’ın yıldızları Martin Odegaard, Leandro Trossard, Bukayo Saka ve Fabio Vieira şampiyonluğu getiren penaltıları kaydetti.

Arteta’nın Arsenal’daki 7. Kupası

Arsenal Teknik Direktörü Arteta, böylelikle Arsenal kariyerindeki 7. kupasını kazandı. Londra temsilcinde bir futbolcuyken 2 FA Cup ve 2 Community Shield kazanan çalıştırıcı, teknik direktör döneminde ise 1 FA Cup ve 2 Community Shield zaferi yaşadı.