Arjantin Hata Yapmadı, Liderliği Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Arjantin Hata Yapmadı, Liderliği Aldı

Arjantin Hata Yapmadı, Liderliği Aldı

Arjantin Hata Yapmadı, Liderliği Aldı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda gruplarda son maçların heyecanı yaşanmaya devam ediyor. C Grubu’nda sıralamayı belirleyecek maçlar aynı saatte oynandı. Arjantin ile Polonya’nın karşılaştığı mücadele, 2-0 Arjantin’in üstünlüğüyle sona erdi.

Arjantin’de 39.dakikada Lionel Messi penaltı vuruşundan yararlanamazken goller 46’da Alexis Mac Allister ve 67.dakikada Julian Alvarez’den geldi.

Arjantin bu galibiyetle birlikte puanını 6 yaparak gruptan lider olarak çıktı ve Son 16 turunda Avustralya’nın rakibi oldu.

Polonya ise maçı kaybetmesine rağmen sahip olduğu 4 puan ile grubu averajla ikinci sırada tamamladı. Polonya’nın Son 16’daki rakibi ise Fransa olacak.

Yıldızlar Konuştu

Karşılaşmada Arjantin’in ikinci golünü kaydeden Julian Alvarez, maçın ardından "Gol attığım için mutluyum. Son 16'ya kaldığımız için ayrıca mutluyum. Müthiş oynadık ve ilk golü bulduk. Taraftarımızın desteğini her zaman hissediyoruz. Unutulmaz bir iş başardık." şeklinde konuştu

Maçın ardından konuşan Lionel Messi, "Sakin kalıp maç maç düşünmemiz gerekiyor. Şimdi bambaşka bir turnuva başlıyor. Umarım bugün gösterdiğimiz performansı sürdürürüz." ifadelerini kullandı.

“Bizi Yormayı Düşünüyorlardı”

Kaybettikleri karşılaşma sonrası konuşan Czesław Michniewicz, Arjantin’in skoru korumaya çalıştığını ifade etti.

Michniewicz, “Acı çektik. Arjantin hızlı bir şekilde gol attı ve skoru korumak için oynamaya başladı. İkinci bir gol atmayı değil, bizi yormayı düşünüyordu ve sonuç olarak bir gol daha yedik.” dedi

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Arjantin Polonya karşılaşmasında Arjantin adına bir iyi bir de kötü anlamda istatistik öne çıktı.

İlk golün sahibi Alexis Mac Allister, Arjantin formasıyla ilk golünü kaydetti ve Arjantin tarihinde Dünya Kupalarında gol atan 61.futbolcu oldu.

Lionel Messi ise kaçırdığı penaltıyla Dünya Kupası tarihinde toplamda iki penaltısını gole çeviremeyen ikinci futbolcu oldu.