Arda Parladı, Fenerbahçe Liderliği Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Arda Parladı, Fenerbahçe Liderliği Aldı

Arda Parladı, Fenerbahçe Liderliği Aldı

Arda Parladı, Fenerbahçe Liderliği Aldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçında Dinamo Kiev ile Polonya’da karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı 23.dakikada Arda Güler ve 45+2.dakikada Willian Arao’nun attığı gollerle 2-0 kazanmayı başaran sarı lacivertiler, Rennes’in evinde AEK Larnaca ile berabere kalması sonrası averaj hesabına kalmadan puan farkıyla liderliği aldı.

Grupta 6 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 beraberlikle tarihinde ilk defa namağlup olarak gruptan çıkan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya adını yazdırdı.

“En İyi Takımlarla Oynayacağız”

Fenerbahçe grup lideri olarak doğrudan son 16 turuna yükseldi

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, takımının UEFA Avrupa Ligi’nde grubu lider tamamlamasını değerlendirdi.

Jesus, "Fenerbahçe'yi Avrupa'da tekrar duyurmak adına önemli bir şey başardık. Takım yorgunluk limitinde, bu yüzden play-off oynamayacak olmamız güzel. Bir turu oynamadan geçecek olmamız önemli." şeklinde konuştu.

Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin hedefini ve turnuvanın durumu hakkında ise, "Bu turnuvada gidebildiğimiz kadar ileri gitmek istiyoruz. Bu turnuvayı kazanabilecek bir takımımız yok ama bizim öncelikli hedefimiz lig şampiyonluğu. İyi de bir kura şansımız olursa, bir tur daha atlayabiliriz. Şu anda Avrupa Ligi'nde en iyi takımlar kaldı. En iyi takımlarla oynayacağız. İşler biraz daha zor olacak." yorumlarını yaptı.

Türk takımlarının performansına ve ülke puanına katkısına da değinen Portekizli çalıştırıcı, "Türk takımlarının aldığı puanlarla, Türkiye'nin sıralaması iyileşti. Bu akşam da bütün Türk takımları alabildiği kadar puan aldı." ifadelerini kullandı.

Son olarak günün kahramanı Arda Güler hakkında konuşan Jorge Jesus, oyuncusu hakkında; "Arda henüz 17 yaşında ve çok yetenekli. Ama fiziksel olarak gelişmesi gerekiyor, gelişecek zamanı da var. Henüz olmadığı şeyleri ondan beklememeliyiz. Zamanla çok gelişecek ve çok önemli bir oyuncu olacak." şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar

Fenerbahçe’de günün yıldızı Arda Güler oldu.

Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan genç yetenek, önce 23.dakikada ceza sahası dışından akıl dolu bir vuruşla takımını 1-0 öne taşıdı. Sonrasında ise 45+2’de kullandığı kornerde Willian Arao’ya asisti yapan isim oldu.

Maçta hem gol hem asist yapan Arda Güler, Jude Bellingham’ı geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarında bir maçta hem gol hem asist yapan en genç futbolcu oldu.