Arda Güler Resmen Real Madrid’de!

ANA SAYFAHABERLER → Arda Güler Resmen Real Madrid’de!

Arda Güler Resmen Real Madrid’de!

Arda Güler Resmen Real Madrid’de!

2023/24 transfer döneminin en merak edilen transferi sonuçlandı. Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler, resmen Real Madrid’e transfer oldu.

Fenerbahçe, KAP’a yaptığı açıklamayla transferin detaylarını açıkladı. Buna göre Real Madrid’in sarı lacivertli kulübe 20 milyon € + 10 milyon € bonuslar şeklinde ödeme yapacağı; buna ek olarak da Arda Güler’in sonraki satışından %20 pay vereceği belirtildi.

Real Madrid ise daha sonra resmi sosyal medya hesaplarından Arda Güler’in kadroya katıldığını ve milli oyuncu için yarın bir imza töreni düzenleneceğini duyurdu.

Fenerbahçe’den Arda Güler’e Veda

Fenerbahçe, 2019 yılından beri kadrosunda bulunan 18 yaşındaki oyuncusuna resmi sitesinden yayımladığı bir yazıyla veda etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü imzasıyla kaleme alınan yazıda, Arda Güler için şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün, bu güzel hikâye buruk bir gururla son buluyor ve senin için bir dünya devinde yeni bir hikâye başlıyor… Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe’nin Arda’sı, dünya devi Real Madrid’e merhaba diyor!”

“Bu güzel ülkenin milli bir değeri, sporcu nesillerin, sporla yetişen geleceğin yegane yuvası olan Fenerbahçe ve milyonlarca taraftarı adına ‘Her şey için teşekkürler Arda…’ Başarıların, dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da hep gururumuz olacak. Yolun açık, şansın bol olsun!”

“İyi Ki Fenerbahçe”

Fenerbahçe formasını giydiği süre içinde 51 maça çıkıp 9 gol - 12 asistlik performans sergileyen Arda Güler, Real Madrid’e transferinin kesinleşmesinin ardından sarı lacivertlilere veda etti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Arda Güler, Fenerbahçe’ye ve sarı lacivertli taraftarlara seslendi:

“Hayatımın en güzel günlerini yaşadığım Fenerbahçe’ye veda zamanı… Hayalini kurduğum çubukluyu ilk kez giydiğim anı, 10 numaralı formanın gururunu, muhteşem Fenerbahçe taraftarını ve ayak bastığım her yerde karşılaştığım muhteşem desteği hiçbir zaman unutmayacağım.”

“Veda etmek zor ama bana inananları daha fazla gururlandırmak, vazgeçmek üzere olan herkese ümit olabilmek ve Türk gençlerinin istediklerinde her şeyi başarabileceğini kanıtlayabilmek için bu kararı almam gerekiyordu.”

“Bugün olduğum kişi olmama yardımcı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bana milli takım kapısını açan, bir hayali yaşatan, hep güzel anılarla hatırlayacağım canım Fenerbahçem her zaman kalbimde olacaksın. İyi ki Fenerbahçe.”