Arda Güler Real Madrid Yolcusu

ANA SAYFAHABERLER → Arda Güler Real Madrid Yolcusu

Arda Güler Real Madrid Yolcusu

Arda Güler Real Madrid Yolcusu

2023/24 sezonu yaz transfer döneminde Türkiye ve Avrupa’da sonucu en merakla beklenen transferlerden birinde artık son aşamaya gelindi.

Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler, uzun süren müzakereler sonucunda kararını verdi. Arda Güler, gelecek sezondan itibaren La Liga devi Real Madrid’in formasını giyecek.

Fenerbahçe’de Parlayan Özel Yetenek

Fenerbahçe, 2019 yılının şubat ayında Gençlerbirliği altyapısından o dönem sadece 14 yaşında olan Arda Güler’i kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz günlerde TV 100 kanalında “Az Önce Konuştum” isimli programa katılan dönemin Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, genç yıldızın transfer sürecini şöyle anlattı:

“O dönem altyapının başına Tahir Karapınar gelmişti. Biz bir ekip oluşturduk. Arda'nın iyi bir oyuncu olduğunu bana ekibim söylemişti. 30 dakika izledim ve o bana zaten yetti. Baktık ki ortada bir cevher var.”

Sarı lacivertli takıma geldikten sonra alt yaş gruplarındaki performansıyla yeteneklerini herkese gösteren Arda Güler, 2020/21 sezonunda Fenerbahçe U19 takımıyla birlikte 22 maçta 10 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi.

Arda Güler, Fenerbahçe formasını ise ilk kez 2021/22 sezonunda giymeye başladı. Teknik direktör Vitor Pereira döneminde A takıma çıkan Arda, ilk resmi maçına 19 Ağustos 2021 HJK Helsinki’ye karşı oynanan UEFA Avrupa Ligi elemelerinde çıktı.

HJK Helsinki maçının ardından o dönem 16 yaşında olan oyuncuyla ilgili konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri olan Porto’nun altyapısında 5 yıl çalıştım. Ancak Arda Güler’in kalitesinde olan çok az oyuncu gördüm.” ifadeleriyle genç yıldız adayının potansiyeline vurgu yapmıştı.

Oyuna sonradan girerek 24 dakika süre alan Arda Güler, böylece Fenerbahçe’deki kariyerine başladı. Sarı lacivertli formayla Süper Lig’de oynadığı ilk resmi maçta (22 Ağustos 2021 – Antalyaspor) ilk asistini yapan Arda Güler, çubuklu formayla ilk resmi golünü ise 13 Mart 2022’de Alanyaspor karşısında attı.

Arda Güler, ilk sezonunu 16 maçta 3 gol – 5 asist yaparak tamamladı.

Bir sonraki sezon ise Arda Güler’in Fenerbahçe’deki sorumluluğu arttı. Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde sezonun ilk bölümünde çok kısıtlı süre alan Arda Güler, sezonun sonlarına doğru ise takımın değişmezleri arasına girdi.

Öyle ki 18 yaşındaki milli oyuncu, Fenerbahçe’nin ligde oynadığı son 17 maçın 15’inde süre aldı. Arda Güler, 2022/23 sezonunda bir başka büyük heyecanı da yaşadı. Genç oyuncu, Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafından 19 Kasım 2022’deki Çekya maçında sahaya sürüldü ve milli formayı ilk kez sırtına geçirdi.

Arda Güler, milli takımdaki ilk golünü ise Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Galler karşısında kaydetti.

Transfer Yarışını Real Madrid Kazandı

Gösterdiği yüksek performansla Avrupa devlerinin radarına giren Arda Güler, sezonun sona ermesiyle birlikte transfer piyasasının gözdesi konumuna yükseldi. AC Milan, Sevilla, Barcelona ve Real Madrid gibi kulüpler, genç oyuncunun 17.5 milyon €’luk fesih maddesini ödeyip onu kadrolarına katmak için yarıştı.

Son günlerde özellikle Barcelona ve Real Madrid’in büyük çekişmeye sahne olan transfer yarışının kazananı ise başkent temsilcisi oldu.

İddialara göre Arda Güler, Real Madrid ile transferi konusunda her konuda anlaştı. Arda Güler’i kadrosuna katmaya hazırlanan Real Madrid’in, Fenerbahçe’ye bonuslarla birlikte yaklaşık 30 milyon € ödeyeceği belirtildi.

Ayrıca Arda Güler’in bu akşam saatlerinde Madrid’e giderek 5 yıllık sözleşmeye imza atacağı ve yarın TSİ 13.00’te ise Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in de katılacağı törende basına tanıtılacağı bildirildi.