Antalyaspor ve Başakşehir Puanları Paylaştı

ANA SAYFAHABERLER → Antalyaspor ve Başakşehir Puanları Paylaştı

Antalyaspor ve Başakşehir Puanları Paylaştı

Antalyaspor ve Başakşehir Puanları Paylaştı

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında Fraport TAV Antalyaspor, sahasında Medipol Başakşehir’i konuk etti.

İki takımın da gol pozisyonlarından yararlanamadığı karşılaşma başladığı gibi sona erdi. Medipol Başakşehir, bu sonucun ardından ligde üst üste üçüncü kez puan kaybetmiş oldu. Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun öğrencileri geçtiğimiz hafta HangiKredi Ümraniyespor karşısında berabere kalmış, bir önceki hafta ise Galatasaray’a mağlup olmuştu.

Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor da tıpkı rakibi gibi üst üste çıktığı üçüncü lig maçında da galibiyet alamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

“Oyuncularımız İnanmadan Bu İş Olmaz”

Maç sonunda karşılaştırmayı değerlendiren Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, oyuncularının yorgunluğuna vurgu yaptı.

İlk yarıda kötü oynadıklarını belirten Belözoğlu, Ziraat Türkiye Kupası hedefleriyle ilgili de konuştu ve şu ifadeleri kullandı:

“İlk yarı gerçekten çok kötü bir ilk yarıydı. Oyuncular, elimden geldiğince son 1 ayda anlatmaya çalıştığım gibi, yorgunlar. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak yorgunlar. Maç oynamayan oyuncuya 50.dakikada kramp giriyor. Oyuncularımızın motive olması lazım, elimizde net bir kupa hedefi var. Bunu başarabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Her şeyden önce buna oyuncuların inanması lazım. Siz inanın, kulübünüz inansın… Oyuncularınız inanmadan bu iş olmaz. Onlar inanırsa bu iş olur, hep beraber göreceğiz.”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kadrolarının sanılanın aksine yeterince geniş olmadığını belirterek “Herkes bizim kadromuzun genişliğinden ve derinliğinden bahsediyor ama açıkçası böyle bir kadromuz yok. Bizim efektif kullandığımız oyuncu sayımız 13-14. Elimizden geldiğince de bu kulübe aidiyeti yüksek olan oyuncuları tercih etmeye çalışıyoruz. Devre arasındaki kadromuzdan 11 tane oyuncu ayrıldı.” diye konuştu.

Kadrolarından ayrılan oyuncularının yerini, genç yeteneklerle doldurduklarının altını çizen Emre Belözoğlu, gençlerin yaptıkları hatalara karşı daha toleranslı olduğunu da sözlerine ekledi:

“Gidenlerin yerine gelen genç, gelecek vaat eden oyuncular oldu. Hata olacak, biz de 16-17 yaşında oynadığımızda çok hatalar yaptık. Oyunculara şans vermek isteyen bir kulübüz, ben de teknik direktör profili olarak öyle olmak istiyorum ama genç oyuncuların da bunu istemesi ve bu seviyeye uygun şekilde konsantre olması gerekiyor.”

“En Az 1 Puan Almamız Gereken Bir Maçtı”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, maç sonu açıklamasında 3 puanı hedeflediklerini ancak 1 puandan da memnun olduğunu söyledi:

“Evimizdeki son maçımızı oynadık. Bizim için çok önemli bir maçtı. Tabii ki kazanmak isterdik ama bu maç, en az 1 puan almamız gereken bir maçtı. Aldık o puanı. Matematiksel olarak yarış devam ediyor ama bu bizim için çok önemli bir puandı. Gönül isterdi ki buradan 3 puan alıp işi bitirmek ama oynadığımız rakip de küçümsenecek bir rakip değil. Çok kaliteli bir hocası olan, sistemi olan bir takıma karşı oynadık. Bizim için iç sahada son maçtı. Çok zor ve uzun bir sezon oldu. Tüm zorluklara rağmen oyuncularım, ekibim, tesiste çalışan herkes elinden gelen her şeyi yapıyor sezonu en güzel şekilde bitirmek için.”

Nuri Şahin, röportajının sonunda UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan hakkında da düşüncelerini paylaştı.

Şahin, “Hem Hakan hem de İlkay için çok güzel bir duygu. İnşallah ikisi için de çok güzel geçer maç. İkisi de benim kardeşim, onları çok seviyorum. Orada olmak çok önemli, ben de bir kere orada oldum.” diyerek açıklamasını noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fraport TAV Antalyaspor ile Medipol Başakşehir’in 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada en öne çıkan performans, konuk ekibin file bekçisi Muhammed Şengezer’e aitti.

Kalesini gole kapatmada oldukça başarılı olan Muhammed Şengezer, yaptığı 9 kurtarışla takımının deplasmandan 1 puan almasında başrolü oynadı.