Antalyaspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Antalyaspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Antalyaspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Antalyaspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasında Fraport TAV Antalyaspor, deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’e konuk oldu.

Mücadeleden 1-0 üstünlükle ayrılan Antalya temsilcisi galibiyete, Doğukan Sinik’in 21.dakikada attığı golle ulaştı.

Süper Lig’de 2 haftalık aranın ardından galip gelen teknik direktör Nuri Şahin’in ekibi, İstanbul’dan 3 puanla ayrılarak toplam puanını 36’ya çıkardı.

Fraport TAV Antalyaspor karşısında 3 maçlık namağlup seriyle çıkan VavaCars Fatih Karagümrük ise, bu mağlubiyetle birlikte 41 puanda kaldı.

“Bu İşin Sırrı Burada Gizli”

Galibiyetin ardından maçı değerlendiren Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, sonuçtan dolayı mutlu olduklarını belirtti:

"Bir gol daha bulup maçı erken koparabilirdik. Yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik ve son dakikada rakibe net bir şans verdik. Futbol; mücadele, azim, istek ve hırstan ibarettir. Bunları da eklediğinizde bugün gelen 3 puanın önemi arttı. Tüm bunları sahaya yansıtıp 3 puan aldığımız için çok mutluyum.”

Bugün aldıkları galibiyetin kendilerini rahatlattığını belirten Groenendijk, “Bugünkü skor bizi daha rahat bir konuma taşıdı. 3 puanı getirecek oyunu Beşiktaş karşısında da oynamak istiyoruz." dedi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan hataların tekrarlanmaması için hafta içinde takımla gerekli konuşmaları yaptıklarını anlatan Groenendijk, takım olarak istikrarsız bir sezon geçirdiklerini söylerken “Son 2 maça gol yiyerek başlayan bir Antalyaspor vardı, bugün tam tersi bir durum oldu. Bu sene istikrarsızız. Oyun ve skor anlamında istikrarımız yok. Bunu başarabilseydik ligde daha farklı pozisyonda olurduk. Bugün, nasıl oynamamız gerektiğinin cevabını veren futbolcu topluluğu vardı. Bu işin sırrı da burada gizli." ifadelerini kullandı.

“Sezonun En Kötü Maçını Oynadık”

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Oynanan futboldan memnun olmadığının altını çizen İtalyan çalıştırıcı, “Sezonun en kötü maçını oynadık. Hiç hareketlenemedik. Rakip bizi yarı sahasında kabul etti. Topu hızlı çeviremedik. Hiçbir şeyi istediğimiz gibi yapamadık. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık.” dedi.

Mağlubiyeti en hızlı şekilde unutacaklarını söyleyen Andrea Pirlo, fikstürden dolayı verecekleri 3 haftalık aradan memnun olmadığını da belirtti:

“Bu maçı hızlı bir şekilde unutacağız. Maalesef 3 haftalık aramız var. Çok uzun bir araya gireceğiz. Ondan sonra Adana Demirspor maçını analizini yapacağız."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fraport TAV Antalyaspor’un 1-0 galip geldiği mücadelede konuk ekip adına Fernando, performansıyla öne çıkan isim oldu.

Takım arkadaşlarını orta sahada yönlendiren Brezilyalı oyuncu, iki yönlü oyunuyla dikkat çekti.

Öte yandan attığı golle takımına galibiyeti getiren Doğukan Sinik de karşılaşmanın başarılı isimleri arasındaydı.