Antalyaspor 6 Maç Sonra Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Antalyaspor 6 Maç Sonra Kazandı

Antalyaspor 6 Maç Sonra Kazandı

Antalyaspor 6 Maç Sonra Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 11.haftası Fraport TAV Antalyaspor-İstanbulspor karşılaşmasıyla başladı.

Antalya’daki maçta 26.dakikada öne geçmeyi başaran Adi Mehremic’in golüyle İstanbulspor oldu. 45+2’de Fernando ile beraberliği yakalayan Antalyaspor, 90+7.dakikada Christian Luyindama’nın attığı golle maçı son dakikada kazanmayı başardı.

Bu sonuçla ligde 2 ay sonra galip gelen Fraport TAV Antalyaspor, puanını 10’a yükseltti.

İstanbulspor ise 10 maç sonunda 8 puanda kalarak bu haftayı düşme hattında kapattı.

“Şansımız Yardım Etti”

Antalyaspor sahasında galip

Maçın ardından Antalyaspor teknik sorumlusu Alfons Groenendijk açıklamalarda bulundu.

Kötü gidişatı bitirmek için galibiyetin önemli olduğunu söyleyen Alfons Groenendijk, “Bu galibiyet de biraz mucizevi şekilde, şansımızın da yardımıyla son dakikada geldi. İki hafta önce Konyaspor maçında aynı senaryonun tersi yaşanmıştı. Elimizde olan 3 puan son saniye golüyle elimizden gitti ve bir puan aldık. Bu maçta ise ilk yarı gereksiz çok top kaybı yaptık. Onlar da tehlikeli ataklarla kalemizde gol aradılar. Alanyaspor maçında da duran toptan gol yedik. Bugün yine duran toptan gol yedik. Bu da geçmişten bazı dersleri çıkarmadığımızı gösteriyor" dedi.

Alfons Groenendijk, sözlerini; "Bu periyottan çıkmak için 3 puan önemliydi. Hafta içi her maç öncesi mükemmele yakın çalışıyoruz. Antrenmanlarda istediğimizi sahaya yansıtabiliyoruz. Ancak hafta sonuna geldiğimizde bu senaryo maalesef sahada gerçekleşmedi. Skor anlamında sıkı çalışmanın ödülünü alamadık. Özgüvenimizde bu kötü periyottan dolayı sahaya yansıdı. Oyunu bugün 10 kişi kalan rakibe karşı domine edebilirdik. Ancak bu özgüven kaybından dolayı bunu yapamadık. Şimdi bu galibiyeti kutlama zamanı, önümüzdeki maçlara hazırlanma zamanı. Bu maçta alınacak farklı bir skor herhangi bir final maçı değildi ve hiçbir şeyi bitirmeyecekti. Daha onuncu haftadayız. Ancak kazanmak bu kötü periyottan çıkma adına önemliydi. Evet, en iyi maçımızı oynamadık ancak amacımız 3 puan almaktı. Sahadan 3 puanla ayrıldık" şeklinde bitirdi.

Osman Zeki Korkmaz: Neresini Düzeltelim Ki

İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz maç sonunda konuştu.

Korkmaz, Bütün bir camia ve şehir olarak tebrik ediyorum. İlk yarı bizim adımıza da Antalyaspor adına da farklı olabilirdi. İkinci yarı daha kontrollü oldu ama ikinci yarısı futbol iklimimizin özeti gibiydi. Meşhur hikayeyle bitirip daha fazla konuşmak istemiyorum ama Hz. Musa değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, keçi değil koç. Biz neresini düzeltelim ki. İkinci yarı böyle çok pozisyon oldu keçileri koç eden. Söyleyeceklerim bu kadar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada iki takım için de stoperler skor üretmeyi başardı. İstanbulspor’da Adi Mehremic, Fraport TAV Antalyaspor’da Christian Luyindama gol attı.

Ev sahibi için galibiyetin mimarlarından biri Fernando oldu. Brezilyalı orta saha, attığı golün yanı sıra oldukça etkili bir performans sergiledi.