Antalya Derbisinde Kazanan Alanyaspor Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Antalya Derbisinde Kazanan Alanyaspor Oldu

Antalya Derbisinde Kazanan Alanyaspor Oldu

Antalya Derbisinde Kazanan Alanyaspor Oldu

Süper Lig’de 10’uncu haftanın açılış maçı Antalya derbisine sahne oldu. Corendon Alanyaspor, Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda Fraport TAV Antalyaspor’u 3-2 mağlup etti.

Karşılaşmada Francesco Farioli’nin öğrencilerine galibiyeti getiren goller 44’te Koka, 51’de Lusamba ve 70’te Doumbia’dan geldi. Özellikle Doumbia, oyuna girdikten saniyeler sonra attığı golle dikkat çekti.

Fraport TAV Antalyaspor’da ise Haji Wright’ın 2 golü puan için yeterli olmadı. Böylece Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig’deki galip gelememe serisini 6 maça çıkardı.

Corendon Alanyaspor ise 3 haftalık aradan sonra ilk galibiyetini elde etti.

“Ayaklarımız Canlandı”

Antalya derbisinde Alanyaspor kazandı

Maç sonrasında Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli’nin lisans sorunu sebebiyle, maç sonu açıklamalarını Felipe Sanches yaptı.

Felipe Sanches sözlerine, takımının oynadığı futbolu sonuca dönüştürmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı:

“Sürekli iyi futboldan, sürekli oyunla alakalı memnuniyetimizden bahsediyorduk. Fakat sonuçların gelmemesi bizimle alakalı soru işaretlerini de ortaya çıkartıyordu. Bugün tam tersini yaptık. İyi futbol oynadık, iyi sonuç aldığımızı düşünüyorum. Sadece sonuç eksikti. Bunu bugün yaptık. Bu galibiyet bizi daha canlı, daha özgüvenli yaptı. Ayaklarımız böyle gitsek mi gitmesek mi oluyordu. Artık rahat bir şekilde o ayaklarımızın canlılığını hissederek oynayacağımızı düşünüyorum.”

Bu sözlere ek olarak hafta içinde takımının çalışmasının ve yönetimin kendilerine verdiği desteğin de altını çizen Sanches, “Bütün hafta çok iyi çalıştık bunu belirtmem lazım. Oyuncular müthiş bir enerji verdiler antrenmanlarda. Bu enerjinin kaynağının da kesinlikle kulübün tutumu olduğunu belirtmek istiyorum. Futbolcuların ve bizlerin arkasında duruşları, başkanımızın bizlerle yaptığı toplantıda bize hissettirdiği güven, bizim bugün sahada daha özgüvenli olmamızı sağladı.” dedi.

Felipe Sanches, açıklamalarının sonundaysa gelen soru üzerine Efecan Karaca’yı neden oyundan aldıklarına açıklık getirdi:

“Efecan’ı oyundan almamızın ana sebebi sarı kartının oluşuydu. Çünkü maç öyle bir durumdaydı ki bir eksik oyuncuyla devam edemezdik. Gidip gelen bir maç haline gelmişti son dakikalarda. Aslında bizler teknik ekip olarak bu tarz reaksiyonları severiz, dozunda olduğu sürece. Yani oyuncuların oyuna devam etme istekleri, oyunda kalma hırsları bizler için elbette önemli. Efecan’ı almamızın tek sebebi sarı karttı.”

“Bir Maç Kazanmak İçin Nelerden Vazgeçmeliyiz?”

Konuk Fraport TAV Antalyaspor’da ise tıpkı Alanya temsilcisinde olduğu gibi maç sonu röportajına teknik direktör Nuri Şahin yerine Alfons Groenendijk geldi.

Groenendijk, takım olarak çok üzgün olduklarından ve performanslarını sorgulamaları gerektiğinden bahsederek, “Hepimiz üzgünüz, takım olarak üzgünüz. Herkes çok üzgün. Kazanmak için gelmiştik ancak yenildik. Bu maça iyi başladık. Yine iki tane %100’lük diye tabir edebileceğimiz fırsat ayağımıza geldi. Yine harcayarak başladık bu maça. Yine aynı hikaye yazılmaya başlandı maçın başından itibaren. İlk yarının sonuna doğru kaçırdıklarımıza karşın herkesin görevini ve sorumluluklarını bildiği bir duran toptan basit bir gol yedik. Basit golün altını çiziyorum. Çünkü bu duran top ve bu basit golleri yemeye devam ediyoruz maalesef. Bu duran topları çok iyi analiz edip, herkese teker teker sorumluluk ve görevini, ne yapması gerektiğini söylememize rağmen bu şekilde basit gol yiyip ilk yarıyı kapattık. Fırsatları da harcayınca yenik duruma düştük.” dedi.

Fraport TAV Antalyaspor antrenörü Groenendijk, ayrıca maçta 5-6 gol farkla galip gelme şanslarının olduğuna ancak fırsatları değerlendiremediklerine de değindi:

“İkinci yarıya bakacak olursak şansızdık, gol yiyerek başladık. Ondan sonra cevap verdik ve üçüncü golden önce sanırım büyük bir faul vardı o es geçildi. Hakem kararları da sürekli aleyhimize. Şansızız diyelim hakemlerden yana. Ancak yine de kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Daha iyi oynadığımızı düşünüyorum bunlara rağmen. 5-6 gol atıp farka gidebileceğimiz bir maçta bu duruma düşmemiz yine kendimizi sorgulamamız gereken bir durum ortaya çıkarıyor. Çünkü bu şekilde gidersek sahaya galibiyete yeterli olacak bir futbol yansıtamayız..”

Alfons Groenendijk, sözlerini bitirirken takım olarak bir karar vermeleri gerektiğini altını çizdi:

“Yeterli bir takım defansı yaptığımızı düşünmüyorum. Şöyle bir şey sormamız gerekiyor kendimize. Bir maç kazanmak için nelerden vazgeçmeliyiz? Neleri göze almalıyız? Ölümüne defans yapmak veya yediğinden çok gol atmak. Tüm bunlara ne cevap veriyoruz takım olarak bunu sorgulamamız gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Corendon Alanyaspor adına günün dikkat çeken isimleri arasında özellikle ilk yarıdaki performansıyla Efecan Karaca ve maçı 1 golle tamamlayan Arnaud Lusamba vardı.

Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor’da ise Haji Wright, attığı 2 golle takımı adına öne çıkan isim oldu.