Antalya’da 4 Gol Var, Kazanan Yok

ANA SAYFAHABERLER → Antalya’da 4 Gol Var, Kazanan Yok

Antalya’da 4 Gol Var, Kazanan Yok

Antalya’da 4 Gol Var, Kazanan Yok

Spor Toto Süper Lig’in 20.haftasında cumartesi seansı yüksek tempolu bir maçla başladı.

Fraport TAV Antalyaspor ve Bitexen Giresunspor, Corendon Airlines Park’ta karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan ev sahibi, 4.dakikada yeni transferi Doğukan Sinik ile öne geçti. Giresunspor bu gole 40’ta Borja Sainz ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Fraport TAV Antalyaspor, 59.dakikada Luiz Adriano ile tekrardan öne geçti ancak 61.dakikada Fernando’nun direkt olarak kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Bitexen Giresunspor’un Riad Bajic ile 79.dakikada bulduğu gol, maçın sonucunu belirledi.

2-2’lik beraberliğin ardından Antalyapsor 18, Giresunspor 20 puana yükseldi.

“Bu Kadar Basit Goller Yememeliyiz”

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, maçın ardından yedikleri gollerin basit olduğunu söyledi.

Groenendijk, “Bu kadar basit goller yememeliyiz. Çünkü bizim hedeflerimiz var. Bu hedeflere yürürken 3 puanlar gerekiyor, galibiyetler gerekiyor. Ancak bu şekilde basit goller yediğimizde bu hedeflerden uzaklaşmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Maçı kazanamamalarının kendilerinin hatası olduğunu ifade eden Groenendijk, “Birkaç dakika içinde görülen anlamsız ve gereksiz bir kırmızı kart bizi 40 dakika, 3 puanı getirmek için 10 kişi müdafaa yapmak durumunda bıraktık. Defansif boşluktan yararlanan rakip ikinci beraberlik golünü buldu. Maçı şu şekilde tarif ediyorum: 'Kendimiz ettik kendimiz bulduk.' Kesinlikle hakemlik, rakiplik, saha dışına dayandırabileceğimiz bir faktör yok. Bunu kendimiz oluşturduk ve bu duruma düştük. Bu maçın tek suçlusu biziz." şeklinde konuştu.

“Önemli Olan Deplasmandan Puanla Dönebilmekti”

Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, karşılaşma sonrasında deplasmandan puanla dönmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Hakan Keleş, “Önemli olan deplasmandan puanla dönebilmekti. İlk yarıdaki hedefimiz 20 puanın üzerine çıkmaktı. Ligin ikinci yarısı bizim için daha zorlu olacak. İnşallah ligi hedeflerimiz doğrultusunda bitiririz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca sahanın zeminini de eleştiren Keleş, “Kazanamıyorsan, kaybetmemek de önemliydi. Zemin çok kötüydü, Antalya'da kamp yapılan sahalar çok güzel ama stadın zeminin kötü olması düşündürücü. Takımım iyi oynadı iki kere geri düştük ama beraberlikle ayrılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta perdeyi açan isim Doğukan Sinik, Antalyaspor’a transfer olduktan sonra ilk maçında gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Giresunspor adına golleri atan Borja Sainz ve Riad Bajic, bu sezonki 6.gollerini atmış oldular.