Ansu Fati’nin Real Madrid Bilmecesi

ANA SAYFAHABERLER → Ansu Fati’nin Real Madrid Bilmecesi

Ansu Fati’nin Real Madrid Bilmecesi

Ansu Fati’nin Real Madrid Bilmecesi

Barcelona tarihinde birçok isim, Katalan ekibinin ezeli rakibi Real Madrid’e transfer oldu. İki kulüp arasındaki rekabet, transfer dönemlerine de damga vurdu. Michael Laudrup, Bernd Schuster, Luis Figo ve Ronaldo gibi üst düzey isimler, Barcelona’dan Real Madrid’e giden bu yıldızların arasında yer alıyor.

Son olarak ise bu yıldızların arasına girecek yeni ismin Ansu Fati olacağı konuşuluyor. Her iki takımın teknik direktörü de konuyla alakalı açıklamalar yaparken Barcelona Teknik Direktörü Xavi, son dönemlerde artan dedikodulara yanıt verdi.

Genç futbolcunun isminin Real Madrid ile anılması hakkında açıklamalarda bulunan çalıştırıcı, Fati’nin Barcelona’nın bir mirası olduğunu söyledi. Konu karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Xavi, yaptığı açıklamada “Şaka mı yapıyorsunuz? Zaten Fati’nin Barcelona mirasının bir parçası olduğunu söyledim. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Kulübün şu anı ve geleceği.” ifadelerini kullandı.

“Harika Bir Geleceği Olacak”

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise Fati üzerine gelen soruyu genç oyuncunun yeteneğine vurgu yaparak yanıtladı. Ancelotti, “Fati’nin transfer olasılığı mı? Muazzam yetenekleri olan genç bir isim. Harika bir geleceği olacak. Hepsi bu kadar.” dedi.

“Barcelona’yı Seçtim Çünkü Uyuyabileceğim Bir Yer Vardı”

Fati, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Barcelona’ya imza atmadan önce Real Madrid ile antrenmana çıktığını itiraf etti. “Barcelona’yı seçtim çünkü uyuyabileceğim bir yer vardı.” sözlerini kullanan oyuncu, Madrid ekibinin tesislerinde genç oyuncuların kalabileceği bir yer olmamasından ötürü Barcelona’yı tercih ettiğini dile getirmişti.

La Masia’da Yetişti

Ailesiyle birlikte 6 yaşındayken Sevilla’dan Barcelona’ya taşınan Fati, futbol dünyasının en önemli altyapılarından birisi olan La Masia’da kariyerine başladı. 2019/20 sezonunda ilk profesyonel kontratını imzalayan Gine Bissau asıllı İspanyol oyuncu, henüz 16 yaşındayken ilk maçına çıktı ve Barcelona tarihinde sahaya çıkan en genç ikinci oyuncu oldu.

Barcelona’nın en üst düzey seviyesinde 111 maça çıkan oyuncu, bu karşılaşmalarda 29 gol atıp 10 asistle mücadele etti.