Ankaragücü – Trabzonspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Ankaragücü – Trabzonspor Maç Önü Notları

Ankaragücü – Trabzonspor Maç Önü Notları

Ankaragücü – Trabzonspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de 14’üncü haftanın açılış maçlarından birinde MKE Ankaragücü, Trabzonspor’u ağırlayacak.

11 Kasım 2022 Cuma akşamı (bu akşam) saat 20:00’da Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek.

Ev sahibi MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Ömer Erdoğan, sakatlıkları bulunan Gökhan Akkan, Marlon, Eren Derdiyok ve Ferdi İmdat’tan Trabzonspora’a karşı yararlanamayacak.

Trabzonspor’da ise Dorukhan Toköz, Edin Visca ve Serkan Asan sakatlıkları sebebiyle, Trezeguet ve Bakasetas ise cezalarından dolayı Ankara deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.

Ankaragücü 3 Maçtır Yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon teknik direktör değişikliği yapan takımlardan biri olan MKE Ankaragücü, ligde oynadığı son 5 maçta yalnızca 1 kez mağlup oldu.

Fenerbahçe karşısında aldığı 3-0’lık mağlubiyetin dışında bu süreçte kaybetmeyen MKE Ankaragücü, 5 maçlık periyodu 8 puan toplayarak geçti.

Haftaya Spor Toto Süper Lig puan tablosunun 14’üncü sırasında giren başkent ekibi, Trabzonspor karşısına 3 maçlık namağlup seriyle çıkacak.

Bu sezon 3 galibiyet 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle hanesine şu ana kadar 12 puan yazdıran teknik direktör Ömer Erdoğan’ın ekibi, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

Trabzonspor ile oynadığı son 10 maçta hiç galibiyet alamayan MKE Ankaragücü, rakibine karşı lig tarihindeki en uzun galibiyet hasretini yaşıyor.

Bununla birlikte MKE Ankaragücü’nün sezona “son şampiyon” unvanıyla başlayan rakiplerine karşı oynadığı son 20 maçın yalnızca 1’inde galip gelmesi de 14.haftada oynanacak maçın zorlu geçeceğine işaret ediyor.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezonun ilk haftasında oynadığı Atakaş Hatayspor karşılaşmasının ardından çıktığı her maçta kalesinde gol gören MKE Ankaragücü, takım savunmasındaki sorunlarla dikkat çekiyor.

Trabzonspor Seriyi 7 Maça Çıkarmak İstiyor

Spor Toto Süper Lig’e son şampiyon unvanıyla başlayan Trabzonspor, ilk 13 maçında 22 puan toplayarak 14.haftaya 7.sırada girdi.

Lig sıralamasında üstünde yer alan iki takım Beşiktaş ve Yukatel Kayserispor’dan 1 maç eksiği bulunan Trabzonspor, oynadığı son 6 Süper Lig maçında mağlup olmadı.

MKE Ankaragücü deplasmanına çıktığı son 12 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik alan Trabzonspor, rakibine karşı üstünlüğü ile dikkat çekiyor.

Bununla birlikte Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’un başında, o sezon lige yükselen hiçbir takıma maç kaybetmemiş olması da (11 galibiyet 3 beraberlik), bordo mavili ekibe maç öncesinde güven veriyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi MKE Ankaragücü’nde bu sezon başında Galatasaray’dan transfer edilen Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç, performanslarıyla Ömer Erdoğan’ın takımda en güvendiği isimler arasında yer alıyorlar.

Trabzonspor’da ise Trezeguet ve Bakasetas’ın yokluğunda Marek Hamsik’in tecrübesiyle Abdullah Avcı’nın en büyük kozlarından biri olması bekleniyor.