Ankaragücü – Fenerbahçe Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Ankaragücü – Fenerbahçe Maç Önü Notları

Ankaragücü – Fenerbahçe Maç Önü Notları

Ankaragücü – Fenerbahçe Maç Önü Notları

Süper Lig’in 10’uncu hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe, Ankara Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Haftanın kapanışında oynanacak ve 17 Ekim 2022 Pazar akşamı saat 20:00’da başlayacak maçı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Karşılaşma öncesinde ev sahibi MKE Ankaragücü, takımda sakatlığı devam eden Sıtkı Ferdi İmdat’tan yararlanamayacak. Kaleci Gökhan Akkan’ın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Öte yandan Fenerbahçe’de ise teknik direktör Jorge Jesus; Mert Hakan Yandaş, Joshua King, Miha Zajc, Luan Peres ve Willian Arao’yu sakatlıkları sebebiyle MKE Ankaragücü karşısında kullanamayacak.

Ankaragücü Son Haftalarda Yükselişte

Süper Lig’e bu sezon başında yükselen MKE Ankaragücü, sezon başında üst üste 5 maçından da galibiyet çıkaramamıştı.

Sezonun henüz ilk bölümünde teknik direktör değişikliğine giden ve göreve Ömer Erdoğan’ı getiren sarı lacivertli başkent temsilcisi, son 3 haftada aldığı sonuçlarla Süper Lig’de hanesine 6 puan ekledi.

Bu süreçte evinde Demir Grup Sivasspor’u mağlup eden MKE Ankaragücü, diğer galibiyetini ise geçtiğimiz hafta deplasmanda İstanbulspor karşısında aldı.

MKE Ankaragücü’nün bu sezon oynadığı son 4 maçta da 2-1’lik skorun ortaya çıkması ise dikkat çekti.

Başkent temsilcisi Corendon Alanyaspor ve Medipol Başakşehir’e de 2-1 yenilmiş, Demir Grup Sivasspor ve İstanbulspor’u ise 2-1 mağlup etmişti.

Fenerbahçe Zirveye Çıkmak İstiyor

Süper Lig’de geride kalan 10 haftanın en çok gol atan ve en iyi averaja sahip olan takımı Fenerbahçe, ligde bu sezon yalnızca 1 maçta mağlup oldu.

Şu ana kadar 8 kez rakiplerinin karşısında çıkan Sarı-lacivertliler, tek mağlubiyetinin yanında 5 galibiyet ve 2 de beraberlik aldı.

Süper Lig’de son 4 haftayı namağlup geçen Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta toplam 9 golün atıldığı karşılaşmada VavaCars Fatih Karagümrük’ü 5-4 mağlup etmişti.

Hafta içinde de UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı AEK Larnaca galibiyetiyle tur atlamanın sevincini yaşayan Fenerbahçe, teknik direktör Jorge Jesus önderliğinde Ankara deplasmanına moralli çıkacak.

Buna karşın Fenerbahçe’nin 2006 yılından bu yana MKE Ankaragücü deplasmanında üst üste 2 galibiyet alamaması da maçın zorlu geçeceğini işaret ediyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Karşılaşma öncesinde ev sahibi MKE Ankaragücü’nde geçtiğimiz hafta alınan İstanbulspor galibiyetinde performansıyla öne çıkan Emre Kılınç dikkat çekiyor.

Emre Kılınç, Ali Sowe ile birlikte MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın Fenerbahçe karşısında en güvendiği isimlerin başında gelecek.

Fenerbahçe’de ise bu sezon başından itibaren gösterdiği performansla takımının gol yollarındaki en etkili ismi olan ve ligde gol krallığı yarışını zirvede sürdüren Enner Valencia, Jorge Jesus’un en büyük kozlarından biri olacak.