Ankaragücü Evinde Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Ankaragücü Evinde Kazandı

Ankaragücü Evinde Kazandı

Ankaragücü Evinde Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 18.haftasında, MKE Ankaragücü sahasında Yukatel Kayserispor’u konuk etti.

Konuk ekip Kayserispor’un 1-0 öne geçtiği mücadelede, sarı lacivertli ekip rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Ankaragücü’nün golleri, 38.dakikada Ali Sowe ve 63.dakikada Emre Kılınç’tan geldi. Kayserispor’un tek golünü ise 15.dakikada Miguel Cardoso kaydetti.

Mücadelenin ardından Kayserispor 23 puanda kalırken, Ankaragücü puanını 19’a yükseltti.

“Çok Karakterli Bir Oyuncu Grubumuz Var”

Galibiyet sonrası açıklamalarda bulunan Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, “Çok önemli bir 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Futbolcularıma ve ekibime teşekkür etmek istiyorum. Zor bir maça çıktık, oyuncularıma da söyledim biz sadece şu ana odaklanıyoruz. Oyuncularım da coşkulu bir futbol oynadı. Oyuncularıma çok güveniyorum, çok istekli ve karakterli bir oyuncu grubumuz var.” şeklinde konuşarak galibiyet sonrasındaki sevincini ifade etti.

Geriye düştüklerinde umutsuzluğa düşmediklerini dile getiren Erdoğan, geçmişten ders çıkarıp kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Sarı lacivertli çalıştırıcı, “Geriye düştük ama umudumuzu kaybetmedik. Oyuncularımız sahada inanç ve mücadele anlamında ellerinden geleni yapıyor. Bulunduğumuz noktadan daha iyi yerleri hak ediyoruz. En az 6-7 puan daha fazla olmamız gerektiğini düşünüyorum. Geçmişten ders çıkarıp, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Oyun Bizim Kontrolümüzdeydi”

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan 2-1 kaybettikleri maçın ardından konuştu. Genç çalıştırıcı, “Yediğimiz gole kadar ve ikinci yarının başından, yediğimiz ikinci gole kadar oyun bizim kontrolümüzdeydi. Rakip fazla şut atmış gibi gözükse de çok fazla net gol pozisyonu vermedik. Skor 2-1 olana kadar bizim de ceza sahasına girip iyi pozisyonlar bulduğumuz anlar oldu. Maalesef ikinci gol canımızı acıtan bir goldü. Savunmada hazırlıksız yakalandığımız bir pozisyonda golü yedik.” ifadelerini kullandı.

Rakibin geçiş oyununu iyi oynadığını ve üzücü bir mağlubiyet aldıklarını dile getiren Atan,“Rakip geçiş oyununu zaten iyi oynayan bir takım ve ona göre de bir kadroyla sahaya çıktılar. Yediğimiz ikinci golden sonra daha iyi bir reaksiyon gösterebilirdik ama bugün Thiam, Gavranovic ve Mensah gibi yetenekli oyuncularımızın bizimle beraber olmaması oyuna yetenek katma bakımından bizleri eksik bıraktı. Bence üzücü bir mağlubiyet aldık. 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Planlarımız kazanmak üzerineydi.” diyerek sözlerini noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Ankaragücü futbolcusu Ali Sowe, gösterdiği etkileyici performansla takımına galibiyeti getiren futbolcuların başında geldi. Sowe aynı zamanda takımının ilk golünü de atan isimdi.

Kayserispor’da da Miguel Cardoso, hücum geçişlerinde takımına yaptığı liderlikle ön plana çıktı. Cardoso aynı zamanda takımını öne geçiren golü de kaydetti.