Ankaragücü 3 Puanı Tek Golle Almayı Başardı

ANA SAYFAHABERLER → Ankaragücü 3 Puanı Tek Golle Almayı Başardı

Ankaragücü 3 Puanı Tek Golle Almayı Başardı

Ankaragücü 3 Puanı Tek Golle Almayı Başardı

Fraport TAV Antalyaspor ve MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 15.hafta mücadelesinde Corendon Airlines Park’ta karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig’de puan tablosunda birbirlerini yakından takip eden iki takımdan kazanan deplasman ekibi MKE Ankaragücü oldu.

Sarı Lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 64.dakikada İspanyol oyuncu Jese ve 90+11 de Ali Sowe atarken asistleri Kevin Malcuit ve Ghayas Zahid kaydetti.

MKE Ankaragücü aldığı 3 puanla Fraport TAV Antalyaspor ile puanını 16’da eşitledi.

“Önemli Bir Maçtan 3 Puan Çıkardık”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, karşılaşmanın kendileri için önemli olduğunu belirtirken evlerinde oynayacakları maçlarda taraftardan destek beklediklerini söyledi.

Ömer Erdoğan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında: "Aradan sonra deplasmanda galibiyet çok önemliydi. Çok gayretli bir Ankaragücü vardı. Bugün bunun sevincini yaşayacağız. Çok fazla zamanımız yok. Ümraniyespor maçı salı günü. O da önemli maç. Galibiyeti de Antalya’ya kadar gelen taraftarımıza armağan ediyoruz.” diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş ile eşleşmeleri hakkında da konuşan Ömer Erdoğan: "Beşiktaş ile evimizde oynayacağız coşkulu taraftarımızla birlikte tur atlamak istiyoruz. Çok saygı duyduğumuz bir rakip. Şenol Güneş'in gelişiyle birlikte, yine bildiğimiz Beşiktaş futbolunu oynuyorlar. O maça kadar zamanımız var. İnşallah orada da elimizden gelen mücadeleyi verip tur atlamak istiyoruz." dedi.

“Çalıştığımız Yerden Gol Yememiz  Üzücü”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, ilk golü atanın avantaj sağlayacağı bir maçı kaybettikleri için hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Alfons Groenendijk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, “Sezon başından beri oyuncularımıza bu ayrıntılar hakkında bilgi veriyoruz. Zemin oldukça kötüydü. Zemini sorgulamamız gerekiyor. İlk golü atanın büyük avantajı sağlayacağı maçtı ve öyle de oldu. Taç atışından sonra gelen bir gol var, bizi mağlubiyete sürükledi. Maç öncesinde rakibin daha önceki maçlarında bu golleri attığını anlatmıştık. Bu şekilde gol yemek çok üzücü." diye konuştu.

Groenendijk ek olarak takımın gelişme kaydetmesi gerektiğinden de bahsetti.

"Bizim bazı taraflarımızı geliştirmemiz gerekiyor ve ilerlememiz gerekiyor. Cezalı ve sakat oyuncularımız bizi zorluyor. 3 gün sonra deplasmanda zorlu Başakşehir maçı olacak. 3 puan almak için Başakşehir'in karşısına çıkacağız. Futbolda kazanmak var, kaybetmek var. Bugünden dersler çıkarmak gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü’nün Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettiği mücadelede fark yaratan isimlerin başında Kevin Malcuit geldi.

Takımının son 6 maçına ilk 11’de başlayan tecrübeli Fransız sağ bek girdiği 14 ikili mücadelenin 10’unu kazanırken 1 de asist kaydetti ve performansı ile dikkat çekmeyi başardı.

Malcuit’in bu performansına Pedrinho ve Ali Sowe da ayak uydurmayı başarıp galibiyette önemli rol oynadılar.

Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor’da Bünyamin Balcı ve Luiz Adriano’nun performansları galibiyet için yeterli olmadı.