Ankaragücü 3 Maç Sonra Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Ankaragücü 3 Maç Sonra Kazandı

Ankaragücü 3 Maç Sonra Kazandı

Ankaragücü 3 Maç Sonra Kazandı

MKE Ankaragücü ve Corendon Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 25. hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz hafta yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile 4 haftalık galibiyet hasretine son veren Corendon Alanyaspor, MKE Ankaragücü karşısında bu performansını sürdüremedi ve mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı.

Ev sahibi MKE Ankaragücü ise Corendon Alanyaspor galibiyetiyle, 3 haftalık mağlubiyet serisini sonlandırarak hanesine 3 puan ekledi.

Sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Ali Sowe ve Milson kaydetti.

“Futbolun Yarını Olmaz”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Sedat Ağçay, Corendon Alanyaspor galibiyeti sonrasında karşılaşmayla ilgili görüşlerini paylaştı.

Kulübün birlikteliğine vurgu yapan Ağçay, “Ankaragücü, camia olarak bugün bir bütün oldu ve bunun sonucunu aldı" dedi.

Rakipleri karşısında ev sahibi avantajlarını iyi kullandıklarını belirten Sedat Ağçay, "Seyirci ve saha avantajımızı iyi kullandık. Önümüzdeki hafta deplasmandan da boş dönmeyeceğiz. Üst sıralara tırmanacağız." sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

MKE Ankaragücü camiasını çok iyi bildiğini vurgulayan Sedat Ağçay, buna karşın görev süresinin başarısıyla doğru orantılı olacağını ifade etti:

"5 yıllık sözleşme yapıp 5 ayda ayrılanlar var. Futbolun yarını olmaz. Başarılı oldukça devam edersiniz, bu gerçektir. 2 maçtır görevdeyim ama buradaki 6. senem. Kulübü, en ince damarlarına kadar bilirim. Bu takım da kaptanlık da yaptım. Faydalı olabileceğime inanıyorum.”

Sedat Ağçay son olarak Corendon Alanyaspor karşısında takımının birlikteliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Takım bütünlüğü, arkadaşlık ruhu sahaya olumlu yansıdı. Ankaragücü böyle oldukça hak ettiği yerlere gelir.”

“Fantezi Şekline Getirirseniz Problem Olur”

Corendon Alanyaspor ile ikinci maçında ilk mağlubiyetini alan teknik direktör Ersun Yanal, rakibin maçı kendilerinden daha fazla istediğini belirterek oynanan oyunu analiz etti.

Tecrübeli teknik direktör Yanal, “Top rakipteyken oynama becerimizi kaybettik. Futbol dört ana başlık altında oynanır, top bizdeyken, top rakipteyken, sahipsiz toplar ve topun dışarıda olduğu zamanlar. Top rakipteyken alan ve zaman anlamında iyi oynayamadık. Yediğimiz ilk golden sonra rakibin morali arttı. Topun bizde olması bir şey ifade etmedi. İsteyenin kazandığı bir maç oldu. Ankaragücü daha fazla istedi.” diye konuştu.

Savunmadan topla çıkarken yedikleri 2 golü de değerlendiren Ersun Yanal, "Rakibin durumuna göre savunmadan topla çıkılır. Bunu fantezi şekline getirirseniz problem olur. Dünya Kupası'nda net bir şekilde gördük, topu ihtiyacı olduğu gibi kullananlar kazandılar. Futbol böyle bir oyun. Bazen oynamayı bazen oynamamayı tercih edersiniz. Bunu yaparken dengeyi çok iyi sağlamalısınız. Biz bunu bugün yapamadık." dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

MKE Ankaragücü’nün 2-0 kazandığı karşılaşmada sarı lacivertli ekip adına Ghayas Zahid fark yarattı. İlk golde Ali Sowe’a asist yapan Zahid, maç boyunca gösterdiği performansla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Zahid’e golleriyle eşlik eden Milson ve Ali Sowe da ev sahibi adına maçtaki etkili isimler arasındaydı.

Corendon Alanyaspor’da ise Ivan Cavaleiro’nun çabası puan için yeterli olmadı.