Andrea Pirlo: "Sadece Cesaret Yeterli Değil"

ANA SAYFAHABERLER → Andrea Pirlo: "Sadece Cesaret Yeterli Değil"

Andrea Pirlo: "Sadece Cesaret Yeterli Değil"

Andrea Pirlo:

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, takımının Dünya Kupası arası hazırlık kampında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hem takımın Süper Lig’deki durumu hem de FIFA Dünya Kupası hakkında değerlendirmelerde bulunan İtalyan çalıştırıcı eksiklerini tamamlayıp lige daha iyi şekilde devam etmek istediklerini söyledi.

"Ronaldo İçin Üzgünüm"

Andrea Pirlo, FIFA Dünya Kupası’nda Fas’a elenen Portekiz milli takımının yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo adına üzgün olduğu belirtti. Pirlo, eski oyuncusu hakkında; “Ronaldo ile konuşmadım ama onun için üzgünüm. Bu en büyük hedefiydi, Dünya Kupası’nı kazanarak kariyerini bitirmek istiyordu. Futbolda kazanmak gibi kaybetmek de var. Onun adına üzgünüm.” diyerek duygularını belirtti.

Organizasyonun geneli ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Pirlo, en büyük işi Fas’ın başardığını dile getirdi. Andrea Pirlo, “Katar gelişen bir ülke. Organizasyon da gayet güzel ve sürprizlerle dolu gidiyor. Fas’ı tebrik ederim, en büyük işi onlar başardı. Kalan yarı finalistlerin hepsi de oldukça güçlü takımlar. Onlara da başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

"Burada Çalışmaktan Memnunum"

Türkiye’de çalışmak için cesaretten daha fazlasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Andrea Pirlo, VavaCars Fatih Karagümrük’te çalışmaktan memnun olduğunu ve yeni bir maceraya atılmanın güzel bir şey olduğundan bahsetti. Pirlo, “Burada çalışmak sadece için cesaretli olmak gerekmiyor. Çalışmak isteği herkeste ve her yerde olması gereken bir durum. Bende de bu çalışma isteği var. Yeni bir yerde yeni bir maceraya atılmak güzel iş. Burada çalışmaktan memnunum.” ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam takımının Süper Lig’de bulunduğu durumdan memnun olmadığını ve daha iyi yerlerde olabileceklerini belirtti. Pirlo,“Ligdeki konumumuzdan memnun değiliz. Daha iyi yerlerde olabilirdik. Bu demek oluyor ki hatalar yaptık.  Bunları düzeltip daha iyi olmak için çalışıyoruz.” dedi.

"Yarışmacı Bir Takımız"

Andrea Pirlo yarışmacı bir takım olduklarını belirtirken, takıma katılan yeni oyunculara da değindi. Pirlo, “Yarışmacı bir takımız. Eksik olan bölgelerimiz için transferler düşünüyoruz. Bir stoper ve bir sol bek istiyoruz. Hücum olarak da bizim yeterli oyuncularımız var. Üstüne Ljajic ve Feghouli gibi 2 hamle daha geldi.” diyerek takımdaki hücum yeterliliğinin altını çizdi.

Takımdan ayrılan oyunculara teşekkürlerini sunan Andrea Pirlo, “Ayrılan oyuncularımıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Sol bek eksiğimiz var. Devre arasında bunu da tamamlayacağız. Kadromuz içerisindeki mevcut oyuncularımız da şanslarını iyi kullanıp forma giyecekler.” diyerek sözlerini tamamladı.