Anastasios Bakasetas: "1.5 Senelik Döneme Göre Kötüyüz"

ANA SAYFAHABERLER → Anastasios Bakasetas: "1.5 Senelik Döneme Göre Kötüyüz"

Anastasios Bakasetas: "1.5 Senelik Döneme Göre Kötüyüz"

Anastasios Bakasetas:

Trabzonspor’un Yunan oyuncusu Anastasios Bakasetas, takımının hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdüğü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Hafta sonu oynanacak derbi maç da dahil olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini basın mensuplarıyla paylaşan Bakasetas, taraftarlarından destek istedi.

İşte Anastasios Bakasetas’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

“Zor Maçlar İçin Hazırız”

Anastasios Bakasetas, Trabzonspor’un Spor Toto Süper Lig’in geride kalan bölümünde gösterdiği performansı değerlendirdi. Takımının performans olarak istenilen seviyede olmadığını belirten Yunan oyuncu, "Araya girmeden önce oynadığımız son maçlarda bazı zorluklar yaşadık. Ara, hatalarımızı düzeltip kendimizi geliştirmemiz bakımından fırsat oldu. İyi çalıştığımızı düşünüyorum. Geride kalan zor maçlar için daha hazırız.” dedi.

“Kazanırsak Fark 3 Puan”

Trabzonspor’un doğal olarak tüm kupaları kazanmak istediğinin altını çizen başarılı orta saha oyuncusu bu düşüncesini, “Trabzonspor’da oynadığınızda tüm kupaları kazanmak istersiniz.” şeklinde belirtti ve yaklaşan Ziraat Türkiye Kupası’nı işaret etti.

Spor Toto Süper Lig’de Dünya Kupası arası sonrasındaki ilk haftada Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un maçı kazanması halinde puan farkını eriteceğini söyleyen Anastasios Bakasetas şöyle konuştu:

"Bütün derbiler özeldir. Kritik bir maç olacağın farkındayız. Şu an 6 puan fark var, eğer biz kazanırsak 3'e inecek. Çok çalışmalı ve kazanmak için her şeyi yapmalıyız. Taraftarlarımız da ilk dakikadan itibaren bizimle olacaklardır."

“Kendimizi Eleştirebilmeliyiz”

Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor’un bu sezon beklentilerin altında futbol oynadığını ifade eden Yunan oyuncu, kendilerini geliştirmek için öz eleştirinin öneminden bahsetti.

Bakasetas konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde sıraladı:

"Bizler de insanız, hata yapabiliriz. Bu noktada kendimizi eleştirebilmemiz gerekiyor. Yalnızca hoca değil, oyuncular da kendilerini eleştirmeli ve geliştirmeliler. Son dönemde, geride bıraktığımız 1.5 yıllık sürece göre daha kötü oynuyoruz. Hazırlık döneminde iyiydik. Hataları düzeltmemiz gerekiyor. Bu bütün takımı ilgilendiren bir durum. Aramızda çok konuştuk ancak bu ekibin patronu hoca. O her şeyi biliyor. Basına karşı söylediklerini soyunma odasında bize de söyledi.”

“Türkiye’de Kimin Şampiyon Olacağını Bilemezsiniz”

Konuşmasının son bölümünde Trabzonspor taraftarının kendileri için öneminden bahseden Bakasetas, “Onlar biz ekstra güç oluyorlar.” dedi.

Bakasetas aynı zamanda Süper Lig’in yapısı gereği son ana kadar şampiyonun belli olmayacağını iddia etti. Geçen sezon Trabzonspor’un şampiyonluğu çok erken kazanmasının bir istisna olduğunu belirten oyuncu, “Geçen sene hariç, Türkiye'de kimin şampiyon olacağını son 2-3 maç kala asla bilemezsiniz, fark çok hızlı kapanabilir.” diye konuştu.