Anadolu’nun En Değerli Takımları

ANA SAYFAHABERLER → Anadolu’nun En Değerli Takımları

Anadolu’nun En Değerli Takımları

Anadolu’nun En Değerli Takımları

Yaz transfer dönemi Süper Lig kulüpleri için tüm hızıyla sürerken ligin en değerli kadrolarına geleneksel olarak 4 büyük takım sahip oldu.

Transfermarkt verilerine göre an itibarıyla elinde bulundurduğu oyuncuların toplam değeri 226.1 milyon € olan Galatasaray’ın zirvede olduğu listede, sarı kırmızılı ekibi Fenerbahçe (220.13 milyon €), Beşiktaş (126,05 milyon €) ve Trabzonspor (95.68 milyon €) takip etti.

Bu 4 büyük kulübün ardından ise listenin üst sıralarında ligin önemli ekipleri yer aldı.

4 Büyüklerin Ardından Başakşehir Geliyor

Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 6 kulüpten biri olan Rams Başakşehir, 48.83 milyon €’luk kadro değeriyle ligin en değerli 5. takımı oldu.

Teknik direktörlüğünü Emre Belözoğlu’nun yaptığı takım, bu sezon kadrosuna Krzysztof Piatek ve Dimitrios Pelkas gibi önemli oyuncuları kattı.

28 yaşındaki Piatek’in 7 milyon €’luk piyasa değeriyle Rams Başakşehir’in en değerli oyuncusu olduğu kadroda, Berkay Özcan (4.4 milyon €) ve Leo Duarte (3.4 milyon €) Polonyalı golcüyü takip etti.

Turuncu lacivertlilerin piyasa değeri en düşük oyuncuları ise 18 yaşında bu sezon kadroya katılan Fildişi Sahilli oyuncu Mohamed Hassan Fofana ve Yağız Dilek (50 bin €) oldu.

Adana Demirspor Yükselişiyle Dikkat Çekti

Süper Lig’e 2 sezon önce yükselen ve gösterdiği istikrarlı performansla Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı kazanan Yukatel Adana Demirspor, ligin en değerli 6. kadrosuna sahip olan takım olarak (37.35 milyon €) dikkat çekti.

Sezon başında teknik direktörlüğe Hollandalı efsane futbolcu Patrick Kluivert’ı getiren Adana temsilcisi, transferde yine önemli hamleler yaptı.

Andreaw Gravillon, Dorukhan Toköz, M’Baye Niang ve Nani, Yukatel Adana Demirspor’un en dikkat çeken transferleri olarak öne çıktı.

Türkiye’yi UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off aşamasında temsil eden Yukatel Adana Demirspor’un kadrosundaki en değerli isim ise milli futbolcu Dorukhan Toköz (5 milyon €) oldu.

Dorukhan Toköz’ü yeni transfer Andreaw Gravillon (4 milyon €) olurken, onu Yusuf Sarı (3.8 milyon €) ve Jonas Svensson (3 milyon €) takip etti.

Ankaragücü Bu Sezon İddialı

Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde bu sezon çok daha iddialı bir takım kurmayı hedefleyen MKE Ankaragücü, önemli transferler yaptı.

Galatasaray’dan Olimpiu Morutan, Shkupi’den Renaldo Cephas ve ligin tecrübeli oyuncularından Efkan Bekiroğlu, Garry Rodrigues ve Riad Bajic gibi isimleri transfer eden başkent ekibi, Süper Lig’in en değerli 7.kadrosuna sahip oldu (34.5 milyon €).

24 yaşındaki kanat oyuncusu Olimpiu Morutan, 4.5 milyon €’luk piyasa değeriyle sarı lacivertlilerin en değerli ismi olarak dikkat çekti. 2022/23 sezonunun başında MKE Ankaragücü’ne transfer olan ve gösterdiği performansla takımın önemli isimlerinden biri olan Ali Sowe ise 3 milyon € değeriyle Morutan’ı takip etti.

Efkan Bekirkoğlu (2.4 milyon €) ve Garry Rodrigues de (2 milyon €) takımın en değerli 3. ve 4. İsimleri olarak öne çıktılar.

MKE Ankaragücü’nde en değerli 4 ismin 3’ünün yeni transfer olmasıysa takımın bu sezon nasıl bir yatırım yaptığının kanıtı olarak yorumlandı.

Konyaspor Önemli İsimleri Transfer Etti

Süper Lig’in en değerli 8. kadrosu olan Tümosan Konyaspor (34.2 milyon €), son olarak bir dönem Sevilla, Roma ve Galatasaray formalarını da giyen Fransız milli oyuncu Steven Nzonzi’yi transfer etti.

Geçen sezonu ligin 8’inci sırasında bitiren Konya ekibi, bu sezon daha yüksek bir derece elde etme hedefiyle yola çıktı.

Nzonzi’nin yanında Morgan Schneiderlin, Yunus Mallı, Paul Bernardoni ve Marlos Moreno ile kadrosunu güçlendiren Tümosan Konyaspor, Galatasaray’dan Alexandru Cicaldau’yu da kiraladı.

Romanyalı futbolcu, Tümosan Konyaspor kadrosundaki en değerli (5 milyon €) isim olurken onu Steven Nzonzi (3 milyon €) ve Robert Muric (2.7 milyon €) takip etti.

Soner Dikmen ise 2.6 milyon €’luk piyasa değeriyle takımın en değerli Türk oyuncusu oldu.

Antalyaspor Anadolu’nun En Değerli 5. Takımı

Trendyol Süper Lig’de 4 büyükler dışındaki en değerli 5.takım olarak ise bir dönem kadrosuna büyük yıldızlar katmasıyla dikkat çeken Bitexen Antalyaspor (33.9 milyon €) öne çıktı.

Teknik direktörlüğünü Nuri Şahin’in yaptığı takım, son yıllarda tecrübeli isimlerin yanında takıma uzun yıllar hizmet edebilecek oyuncuları da kadrosuna kattı.

Bitexen Antalyaspor, bu sezon Zymer Bytyqi, Erdoğan Yeşilyurt, Britt Assombalonga gibi Süper Lig tecrübesi bulunan oyunculara yöneldi.

Takımın en değerli ismi olarak ise Polonyalı forvet oyuncusu Adam Buksa (5 milyon €) dikkat çekti. Buksa’yı, 4 milyon € değeriyle Bünyamin Balcı takip etti. 23 yaşındaki sağ bek, aynı zamanda Bitexen Antalyaspor’un en değerli Türk oyuncusu da oldu.

Yeni transfer Zymer Bytyqi (3.5 milyon €) ve Gerrit Holtman (2.5 milyon €) ise takımın en değerli isimleri arasında ilk 4’te yer aldı.