Altay Bayındır: “Fenerbahçe Başka Bir Dünya”

ANA SAYFAHABERLER → Altay Bayındır: “Fenerbahçe Başka Bir Dünya”

Altay Bayındır: “Fenerbahçe Başka Bir Dünya”

Altay Bayındır: “Fenerbahçe Başka Bir Dünya”

Fenerbahçe’nin 24 yaşındaki kalecisi Altay Bayındır, kulüp televizyonuna bir röportaj verdi.

Milli eldiven, hafta sonu oynanacak Beşiktaş derbisi başta olmak üzere merak edilenleri cevapladı.

“Diğerinden Bir Farkı Yok”

Fenerbahçe’nin milli file bekçisi sözlerine Beşiktaş karşısına bu hafta sonu oynanacak derbiyle ilgili görüşlerini aktararak başladı.

Altay Bayındır, milli takım arasından sonra hazırlıklarını sürdüklerinden bahsederek, “Hafta sonu oynayacağımız derbi maçının hazırlıklarını yapıyoruz. Hocamız da toplantıda belirtti. Bizim için hiçbir maçın bir diğerinden farkı yok. Tabii ki derbinin havası ne olursa olsun daha farklıdır; hem taraftarlarımızın hem de herkesin gözünde. Biz profesyonel oyuncular için her maç çok önemli ve değerli. Bunun bilincindeyiz.” diye konuştu.

“Takım İçinde Herkes Mutlu”

Takım olarak iyi bir hava yakaladıklarını ve bunu çok değerli bulduğunu söyleyen 24 yaşındaki milli file bekçisi, “Moral bir oyuncunun özgüveninin yüksek olması için çok önemli. Kazanmak çok önemli. Kazanınca özgüvenin artıyor, takımın mutluluğu, bir sonraki maça bakış açısı, hafta içi antrenmanları... Çok iyi bir havadayız. Takım içinde herkes mutlu, neşeli, pozitif.” dedi.

Milli takımlar için verilen arada birbirlerini özlediklerine değinen Altay Bayındır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Milli ara birbirimizi özlememize vesile oldu. Güzel bir arkadaşlığımız var. Herkes pozitif, birbiriyle konuşur. Herkes pozitif neşesini ve enerjisini takıma yansıtır. Bu her takımda oluşturulması istenen bir havadır. Çok şükür ki biz bu havayı yakaladık. En büyük başarılar zaten en güzel arkadaşlıklardan gelir, arkadaşın için mücadele verirsin. Hep pozitif düşünürsün takım için ve onun için. Ya da onun yaptığı bir hatayı telafi etmek için mücadele edersin. Bunlar çok önemli şeyler, bir takımın olmazsa olmaz parçaları. Şu anda takımımızda mevcut durumda bunu yaşayabildiğimiz için çok mutluyum.”

“Maçları Yazarım”

Altay Bayındır, röportajın bir bölümünde maç hazırlıklarından da bahsetti.

Maç öncesinde karşılaşmada olabilecek ihtimalleri bir deftere kaydettiğini söyleyen sarı lacivertli eldiven, “Maç anında sahaya çıktığın zaman dışarıdan bazı kolay gözüken şeyler saha içinde bambaşka olabiliyor. Ben kesinlikle sağlam bir mental gücün olması gerektiğine inanıyorum. Benim her zaman bakış açım bu. Sadece maçlardan önce maçı oynarım, düşünürüm. Hatta bazen maçı yazarım.” ifadelerini kullandı.

Kendileri için şampiyonluk yarışındaki en önemli şeyin kendi performansları olduğuna inandığını söyleyen Fenerbahçe kaptanı, hazırlıklarını bu düşünceyle yapmaları gerektiğini vurguladı:

“Bizim için rakiplerimiz tabii ki de önemli ama odak noktasının orada olmasının kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum. Bizim için önemli olan önümüzdeki maç ve o maçı sağlıklı, başarılı bir şekilde geçebilmek, kazanabilmek. Buna odaklıyız. Anı iyi yaşarsan, o anı iyi geçersen sonu güzel olabilecek bir yolda gidiyor olabiliyorsun.”

“Seviyorum”

Geçtiğimiz günlerde uzatılan sözleşmesi hakkında da fikirlerini aktaran 24 yaşındaki milli kaleci, sarı lacivertli formayı giydiği için duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Sözleşmemizi 4 yıl daha uzattık. Geride bıraktığım bir dört yıl var. Şu an dördüncü yılımın içerisindeyim. Acı tatlı çok şey yaşadım.” diyen Altay Bayındır; ”Burası farklı bir dünya. Sevinci, hüznü, mutluluğu çok yukarıda yaşayan, çok hisli, çok duygulu… Benim bakış açım farklı yani pozitif anlamda farklı. Güzel bir bakış açım var. Ne olursa olsun ben olumsuzluk da yaşasam, eleştiri de alsam… Burası benim için farklı bir bakış açısı, seviyorum.” şeklinde konuştu.

Altay Bayındır son olarak ise Beşiktaş karşısında mutlak galibiyet hedefiyle sahaya çıkacaklarını belirtti ve taraftarlarından destek istedi.