Almanya Kadın Futbol Milli Takımı’nın Rekoru Sona Erdi

ANA SAYFAHABERLER → Almanya Kadın Futbol Milli Takımı’nın Rekoru Sona Erdi

Almanya Kadın Futbol Milli Takımı’nın Rekoru Sona Erdi

Almanya Kadın Futbol Milli Takımı’nın Rekoru Sona Erdi

Kadınlar Dünya Kupası’nda H Grubu’nda perşembe günü Güney Kore ile kritik bir maça çıkacak Almanya, turnuva tarihinde bir ilki yaşadı.

Geride bıraktığımız pazar günü Sydney’de Kolombiya karşısına çıkan 2 kez Dünya şampiyonu Almanya, 1995’ten beri ilk kez turnuvada gruplarda mağlup oldu.

Son Dakikalar Nefes Kesti

Kolombiya’nın 52. dakikada Linda Caicedo ile öne geçtiği karşılaşmanın son anları nefes kesti. Rakibi karşısında beraberliği Alexandra Popp’un 89’uncu dakikada penaltıdan kaydettiği golle bulan Almanya, son anlarda gelen gole engel olamadı.

Tarihi maçta Kolombiya’ya galibiyeti getiren golü, 90+7’de Manuela Vanegas kaydetti ve Almanya’nın 1995 yılından beri elinde tuttuğu rekor sona erdi.

Almanya, 1995 FIFA Dünya Kupası’nın ardından ilk kez gruplarda oynadığı bir maçı kaybetmiş oldu. Bu sonuçla grupta ikinci maçlar sonunda 3 puanda kalan Almanya, gruptan çıkma şansını da son maça bıraktı.

Kolombiya’nın 6 puanla lider durumda olduğu H Grubu’nda Fas, 3 puanla Almanya’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Turnuvaya veda etmesi kesinleşen Güney Kore’nin ise puanı bulunmuyor.