Ali Koç: “Varmak İstediğimiz Nokta Süper Lig AŞ”

ANA SAYFAHABERLER → Ali Koç: “Varmak İstediğimiz Nokta Süper Lig AŞ”

Ali Koç: “Varmak İstediğimiz Nokta Süper Lig AŞ”

Ali Koç: “Varmak İstediğimiz Nokta Süper Lig AŞ”

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, vakfın Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

1 sene daha başkanlık görevini sürdüreceğini açıklayan Ali Koç, kulüpler olarak nihai hedeflerini de açıkladı.

“Başkanlığa Devam Edeceğim”

Toplantı sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Ali Koç, “Kulüpler Birliği’nin teveccühü olarak bir yıl daha başkanlığa devam edeceğim.” sözleriyle yeni dönemde de Kulüpler Birliği’nin başında olacağını resmen duyurdu.

TFF ile Kulüpler Birliği’nin sürekli diyalog halinde olduğunu vurgulayan Koç, “Federasyonumuzla diyalog ve beraber çalışmaya son derece açık bir ortamda belki de ileriye dönük olarak Süper Lig AŞ’nin tohumlarını attığımız bir dönem olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü karşı taraf da buna açık, bizim de varmak istediğimiz nokta bu.” sözleriyle vakfın ve kulüplerin nihai hedefini açıkladı.

Kulüplerin Türk futbolu üzerindeki etkisinden bahsederken İngiltere örneği veren Ali Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İngiltere’de neredeyse her şeye kulüpler karar veriyor, hakemler dışında. Diğer yandan Türkiye’de ise hiçbir şeye kulüpler karar vermiyor. Bunun ortasında bir model geliştirmemiz lazım, bunun çok daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Öyle olsaydı biz çoktan yeni dönem yayın ihalesini yapmış olurduk. Yayın ihalesinde saçma sapan, mantıksız indirimler olmazdı. Çünkü biz yönetiyor olurduk, biz kendi çıkarlarımıza daha çok sahip olurduk.”

“9+2 Nasıl Gündeme Geldi Anlamış Değilim”

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralı için de konuştu:

“Bu 9+2 nasıl gündeme geldi biz de anlamış değiliz. 8+3 konuştuğumuz gibi devam ediyor. Bu sezonki hedefimiz 5 yıllık planı belirleyip altına imza atıp önümüzdeki 5 yıllık transfer çalışmalarını belirlenen yabancı kuralına göre yapmak. En büyük ricamız bu aralık ayına kadar yabancı kuralının belirlenip önümüzdeki 5 yıl için konuşulmamak üzere rafa kalkması.”

Ali Koç sözlerini noktalarken başarı örneği olarak Türkiye Voleybol Federasyonu’nu göz önüne almaları gerektiğinden bahsetti:

“Her isteğimiz olmuyor ancak kulüplerden gelen istekler mümkün olduğunda gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Voleyboldaki başarının yaşanabilmesi için gerçekçi, uzun vadeli planlamanın yapılması lazım. Bunun birebir, gözümüzün önünde örneği var.”