Ali Koç: Türk Hakemliğinin Bu Sene İflas Ettiğini Gördük

ANA SAYFAHABERLER → Ali Koç: Türk Hakemliğinin Bu Sene İflas Ettiğini Gördük

Ali Koç: Türk Hakemliğinin Bu Sene İflas Ettiğini Gördük

Ali Koç: Türk Hakemliğinin Bu Sene İflas Ettiğini Gördük

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç’un açıklamalarından satır başları:

“Dönüm Noktasındayız”

Doğru düşünüp mantıklı hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Ali Koç, “Bir dönüm noktasındayız ve hep beraber doğru kararları vermek zorundayız. Bugün bir maçı konuşacağız ama sadece bu maçı konuşmayacağız. Bu maç bardağı taşıran son damlaydı. Şampiyonluk adayları arasında en çok kırmızı alan takımız. Ne yönetim ne hoca sesini çıkarmadı. Sadece 2 maçı alalım. Sivas-Galatasaray maçı 3 puan, Adana Demirspor maçı kaybedilen 2 puan. Direkt etki eden 5 puan...” diyerek sözlerine başladı.

“VAR Penaltılarımızı Göremiyor”

Adana Demirspor maçı üzerinden VAR’ı eleştiren Fenerbahçe Başkanı, kendi aleyhlerine hata yapılığını söyledi.

Ali Koç, “Mert Hakan'ın golü bize göre %100 goldür. Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. Bu hakem performansı ile değil niyetle açıklanacak bir durumdur. N'Diaye diye bir oyuncu var. Hakem bu oyuncuya olağanüstü bir tahammül gösterdiği için oyunu bitirmesi söz konusu bile olamayacak olan bu isim maçı kartsız tamamladı.”

“Bu maçta yaşananlar olacak iş değildir. Adana Demirspor maçında yaşanan şeyler olacak iş değil! Düşünsenize bu hatalar malum rakibimizin maçında yapılacaktı. Neler olurdu? Adana Demirspor'un maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekiyordu. Belhanda zıplıyor, topa müdahalesi bile yok. Direkt olarak Samet'i düşürüyor. Daha pozisyon bitmeden hakem devam diyor. Burada yaşananlar bir hakem hatası değildir!”

“Miha Zajc’ın son dakika pozisyonu, yarı penaltı noktası. Ama vermiyor, vermiyor değil; veremiyor! Hakem 'Ya Fenerbahçe son dakikada gol atarsa' maçı kazanırsa içgüdüsüyle vermiyor faulü.”

“Türkçe ve İngilizce bilmeyen Fenerbahçe hocasına kırmızı kart veriliyor. Hakem herhalde Portekizce biliyor. Hocanın yaptığının bin katını yapmadan, saha içine girmeden çizgide beterini yapanların müebbet alması gerekiyor bu durumda. Ligimizin en centilmen hocalarından Jorge Jesus'a sorduk ne dedin hocam diye? 'Faul, faul, içeride de değil dışarıda. Neden faulü vermiyorsun?' dedim diyor. Çat kırmızı kart. Bu arkadaş herhalde emekli olduğunda CV'sine 'Ben Jesus'u attım.' yazacak. Onun için yapıyor.” ifadeleriyle hakemlere eleştirilerini yöneltti.

Ayrıca Ali Koç, gelecek sezon yarı otomatik ofsayt teknolojisinin de getirileceğini söyledi:

“En kısa zamanda VAR'ı Türk hakemlerinden kurtarmalıyız. Dün bunu söylemeye gittik, ağlamaya gitmedik. Çözümle gittik. Gelecek sezon yarı-otomatik ofsayt sistemi de gelecek."

“Ligden Çekilme Diye Bir Durum yok”

Fenerbahçe camiasında Adana Demirspor maçının ardından konuşulan “ligden çekilme” konusu hakkında konuşan Ali Koç, böyle bir fikrin olmadığını söyledi.

Ali Koç, “Artık biz figüran mı olacağız? Yoksa bu ülkenin futbolunu temizleme uğruna bu günlerden feragat mı edeceğiz? Ben başkanlığımı feda etmeye hazırım! Ligden çekilme gibi saçma sapan bir şey yok. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin.” diyerek çekilme konusunu kesin bir dille reddetti.

Maça çıkmama fikrini oyladıklarını ifade eden Koç, “Maça çıkıp 1 dakika sonra sahadan ayrılmak bu sezonu feda etmektir. Ama geleceğimiz için önemli adımdır. Biz bunu oyladık dün. 11'e 3 'Devam' kararı verildi! Ben 'Maça çıkmayalım' kararı verdim!” diyerek kendi fikrinin maçlara çıkmamak olduğundan yana olduğunu söyledi.