Ali Koç: “Şampiyonluğun ‘Ş’sinden Bahsetmeyin”

ANA SAYFAHABERLER → Ali Koç: “Şampiyonluğun ‘Ş’sinden Bahsetmeyin”

Ali Koç: “Şampiyonluğun ‘Ş’sinden Bahsetmeyin”

Ali Koç: “Şampiyonluğun ‘Ş’sinden Bahsetmeyin”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün Yüksek Divan Kurulu’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulübün 30 Haziran 2022 itibariyle toplam borcunun 6 milyar 537 milyon lira olduğu açıklanırken Başkan Ali Koç’un açıklamaları dikkat çekti.

“Psikolojik Üstünlükle Tamamladık”

Yüksek Divan Kurulu toplantısında son olarak kürsüye gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, “Cumhuriyetimizin 100. yılında kulübümüze yakışan ve gurur veren adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu konuda çok çalışacağız, çok yorulacağız ama durmak yok.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Fenerbahçe Başkanı Koç, kulübün farklı branşlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında futbol takımının bu sezon gösterdiği performansın altını çizdi:

“Futbol takımımız sezonun ilk etabını beklentilerin üzerinde bir performansla sonuçlandırdı. Hem Avrupa’da hem ligde de lideriz. Ancak sadece istatistiklere bakmamak lazım. Oynadığımız futbol göze hoş geliyor. Savaşçı ruh, takım olmamız, takım ruhumuz… Hocamızın duruşu, söylemleri, futbol anlayışı, futbol stiliyle bize aslında bu ilk etabı hem rakamsal olarak hem psikolojik olarak bir üstünlükle tamamladığımızı düşünüyorum.”

“Fazla Havaya Girmeyin”

Sezonun ilk bölümünde gösterdikleri performansın önemli olmadığını söyleyen Başkan Ali Koç, camiasına “rehavet” uyarısı yaptı:

“Önemli olan sezon sonunda üstünlük sağlamamız. O yüzden sizlerden rica ediyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlardan rica ediyorum. Şampiyonluğun Ş’sinden dahi bahsetmeyin. Rakiplerimizle alay etmeyin. Fazla havaya girmeyin. Ama sizi en büyük inançla inanmaya, takımımızı desteklemeye, saha dışında korumaya davet ediyorum. Hepimizin başarı yolunda sorumlulukları vardır. Bu doğrultuda camiamızın tüm katmanlarının üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmelerini sizden önemle rica ediyorum. Daha gidecek çok yolumuz var. Biraz rehavet görüyorum. Hiç bunları hak edecek konumda şu an değiliz. Bu hatayı geçmişte yaptık lütfen bu hatayı bir daha yapmayalım. Özellikle işler kötü giderken birimiz hepimiz, hepimiz birimiz ruhuyla ilerleyelim. Tabii ki düştüğümüz zamanlar da olacak. İşte o zamanlar size en çok ihtiyacımız olan zamanlar olacak.”

“Türk Futbolunda Adalet Yok”

Galatasaray’ın günler öncesinde yönetim vasıtasıyla yaptığı “adalet arayışı” açıklamaları hakkında da konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda adalet olmadığı vurgusunu yaptı:

“Bir rakibimizin bildiğiniz gibi bir adalet arayışı var. Son 10 senede 5 kere şampiyon olan rakibimizin. Onlar 20 Ekim 2022 tarihinde bir açıklama yaptılar. Bundan sonra her haftanın her maçtan sonra tüm takımlara yapılan haksızlıkları kendi TV’lerinde göstereceklerini ifade ettiler. Şimdi diyeceksiniz ki siz niye bu topa giriyorsunuz? Biz bu topa girmeyi asla istemezdik. Ama bütün söylemleri ya bizim adımızı zikrederek ya da bizim adımızı ima ederek oldu. Şimdi bu adalet arayışı keşke hep olsaydı. Keşke işler iyi giderken de bir adalet arayışında olsalardı. Yoksa işler ters giderken istediğiniz zaman adalet arayışı değil, ayrıcalık arayışı gibi insanlar bunu düşünebilirler. Biz de hep resmi açıklamalarda değindik hala da değiniyoruz Türk futbolunda adalet yok. Belki çok daha iyi olabilir ama şunu söyleyebilirim zaten bir evvelki federasyonların niyeti de adalet değildi. Bakın size söylüyorum biz isyan ettik 8 Mart’taki hakem operasyonuna. En çok hakemlerden yanan kulüp olarak biz isyan ettik. Niye isyan ettik biliyor musunuz? Çünkü bütün hakem sınavları kaldırılmışlardı. Keyfi hakemler, biat eden hakemler belki bir takıma yakın hakemler atanacaktı. Bir operasyon yaşanıyordu ve biz şiddetle karşı çıktık bu olaya.”

“Bu Federasyon Sorunları Adresliyor”

Başkan Ali Koç sözlerini, sezon başında seçilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun iyi niyetli olduğuna inandığını belirterek sürdürdü. Başkan Koç, “Çok şükür bu federasyon, başarır başaramaz, ama niyeti iyi. Bütün yapısal sorunları adresliyor. Bütün testleri geri koydu ve üstüne yeni testler getirdi. Ama arkadaşlar bu zaman alacak diğer başkanlara da söylüyorum. Bu kronikleşmiş yapı 1-2 senede oluşmadı. 20 yılın oluşumu bu. Bunu minimize etmek zaman alacak.” dedi.

“Son 10 Yılı Masaya Yatıralım”

Fenerbahçe Başkanı, Galatasaray’ın kamuoyuna yaptığı davet doğrultusunda Medipol Başakşehir maçında yaşadıkları pozisyonları ezeli rakiplerine gönderdiklerini ifade etti. Buna karşın Galatasaray’dan bir cevap aldıklarını belirten Ali Koç, “Biz Başakşehir maçında bütün otoritelerin kabul ettiği bir pozisyon yaşadık. Penaltı pozisyonu olması gereken bir pozisyon yaşadık. Biz de ilham alarak bu adalet arayışından, bizim pozisyonumuzu yolladık. 2 gün sonra cevap geldi. Yönetim kurulumuza talebimizi ilettik diye bir cevap geldi. Bekledik, bekledik, bekledik… 4 Kasım’da yazı yazdık bir gelişme var mı diye. Şu cevabı aldık: ‘Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçındaki pozisyonu edindik. Türk futbolu adına adaleti aradığımız bu projemize katkınızdan dolayı teşekkür ederiz. Ancak objektif değerlendirme yapabilmek adına ve Türk futboluna adalet ilkesi için yalnız ilgili maçınızı değil, sezon başından bu yana oynadığınız maçlardaki lehine ve aleyhinize maçlarda gerçekleşen tüm pozisyonları iletmenizi rica ederiz.’ dediler. Sağ olsunlar hemen (!) cevap verdiler. Biz de sezon başından beri lehte-aleyhte 10 pozisyon var galiba, onları ileteceğiz.” diye konuştu.

Ali Koç sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bırakın bu sezonu. Son 5 sene, istiyorsanız 10 sene… Bütün lehte ve aleyhteki pozisyonları masaya yatıralım. Bakalım ne çıkacak altından. Sadece ilk 10 hafta, 11 hafta değil. Bütün pozisyonları yatıralım bakalım. Biz 4.5 yıldır Türk futbolunda adalet diyoruz. İşler iyi giderken de kötü giderken de. Samimi bir şekilde Türk futbolunda adalet arayışında olan herkesin yanında olacağımızı bir kez daha yeniliyorum. Herkesin eşit şartlarda, herhangi bir kulübün rekabette ayrıcalıklandırılmadığı, futbolun şahısların tahakkümünde olmadığı bir ortamda otomatik olarak adil rekabet gelir diye düşünüyoruz.”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasının son bölümünde Fenerbahçe tribünlerinden kaleci Altay Bayındır’a yönelik gelen protestolar hakkında da fikirlerini anlattı:

“Altay konusunu bir daha açmamak üzere kapatacağım. Otokontrollü olun, elin Portekizli hocasının gelip bize söylemesine gerek kalmadan bir şekilde otokontrolü sağlayın.”